Diari Més

Societat

Europa creu en la vacunació obligatòria

Alemanya presenta més de 150.000 nens menors de 24 mesos que cada any no es vacunen

Itàlia i Portugal pretenen que els pares estiguin obligats a immunitzar els seus fills.

Europa creu en la vacunació obligatòriaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mitjà LaVozdeGaliciaha publicat un reportatge sobre el debat que plantegen molts països de la Unió Europea respecte a l'obligatorietat de les vacunes. Fa uns dies un nen va morir d'otitis a Itàlia perquè els seus pares no van recórrer als antibiòtics i van optar per curar al seu fill mitjançant l'homeopatia. Itàlia i Portugal pretenen que els pares estiguin obligats a immunitzar els seus fills i per això han començat a posar en marxa les eines judicials necessàries per imposar les vacunes. Pel que fa a Espanya, el Comitè de Bioètica recomana impulsar educativament la vacunació, tot i que les taxes són altes, no descarta imposar la vacunació en alguns casos en concret, en el cas que aquesta taxa comencés a disminuir.

Segons va revelar la Revista de l'Associació Americana de Medicina, Estats Units va ser el focus inicial del ressorgiment del xarampió l'any 2012, tot i que la malaltia es va declarar extinta l'any 2000. El país nord-americà no conté un moviment antivacunes que representi la majoria, comunitats com l'Amish, o l'estil de vidahealthylifestyleque cada vegada arriba més als sectors amb un nivell adquisitiu alt, fa que els col·lectius antivacunes estiguin cada vegada més presents en la societat. Alguns dels fills d'alts empresaris de Silicon Valley, a San Francisco, no estan vacunats perquè els seus pares veuen una relació directa entre les vacunes i l'autisme, i al país més mediàtic del món, aquestes conductes acaben sent un exemple per a molts.AndrewWakafieldfundador i defensor d'aquest corrent, suposa un mal de cap per estats comCalifornia, on les lleis són més restrictives en impedir anar a l'escola als nens que no estiguin vacunats. En aquest estat, més de 300.000 nens són educats a casa.

Pel que fa a la Unió Europea, la guerra contra les vacunes ha començat i diversos països tenen una opinió ferma al respecte:

  • A Itàlia és necessari que un nen estigui vacunat per poder matricular-se a l'escola. Aquesta mesura es va dur a terme després que durant l'últim any es van detectar 1.387 casos d'hepatitis i xarampió, un 22% del total europeu. Aquesta mesura estableix un calendari de 12 vacunes obligatòries, i els metges l'han acollit de manera positiva. De fet, els metges que s'hi oposen estan sent inhabilitats.

  • Portugal prepara una llei per imposar la immunització. Aquesta mesura arriba després que un noi de 17 morís per xarampió, durant aquest any s'ha internat a 30 pacients a Lisboa,Oportoi Faro per aquesta malaltia. Les vacunes en aquest país són gratuïtes i estan incloses al pla nacional, però no són de caràcter obligatori. Els pares que no volen vacunar als seus fills han de signar un document de responsabilitat. Després de la mort del menor de 17 anys, l'Executiu portuguès ha sol·licitat a tots els centres, un llistat dels alumnes vacunats, un gran nombre d'escoles privades exigeix aquesta immunització.

  • Alemanya presenta més de 150.000 nens menors de 24 mesos que cada any no es vacunen. Es tracta del país pioner en tractaments homeopàtics i els detractors de les vacunes sumen adeptes. L'Executiu germànic té previst aprovar el pròxim 1 de juny unprojecte lleique sancioni amb multes de fins a 2.500 euros als pares que refusin rebre assessorament sobre els plans de vacunació, tot i això, el ministre de Sanitat refusa implantar la vacunació obligatòria.

  • El 41% dels francesos creu que les vacunes no són segures. Amb aquesta dada, França es converteix en el país més escèptic del món pel que fa a les vacunes. El tètanus, la diftèria i la pòlio són obligatòries, el Govern francès recomana les altres set, però la Sanitat Pública creu insuficient la vacunació contra el xarampió i la meningitis C. Des de l'any 2015 han mort 10 francesos i 1.500 més han patit una neuropatia greu relacionada amb el xarampió. En els últims 5 anys han mort 29 persones per meningitis C.

  • El Regne Unit concedeix un important grau d'autonomia als pares respecte a la vacunació dels seus fills. En cas de disputa els tribunals opten per imposar la vacunació.Arnicaés un col·lectiu creat l'any 2007 per pares defensors de la «immunitat natural» que en l'actualitat suma un total de 70 organitzacions, però no representa un moviment que s'hagi estès per tot el país.

  • En canvi a Bèlgica els detractors de les vacunes sumen adeptes. El Servei de Salut belga recomana la vacunació i només obliga als pares a vacunar als seus fills contra la pòlio. Els detractors denuncien que 1 de cada 1.000 nens mor de xarampió, i per tant, la vacunació desperta cert recel en la població belga.
  • tracking