Diari Més

Successos

Condemnat un home per intentar matar a la seva exdona per segona vegada

La víctima va poder salvar-se gràcies a les cicatrius del coll, ja endurides, d'un atac que va patir 16 anys abans i que li van servir de protecció

Els agents que van comparèixer «gairebé immediatament», intervenint-li la navalla i procedint a la seva detenció.

Condemnat un home per intentar matar a la seva exdona per segona vegadaGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència Provincial de Sevilla ha condemnat a nou anys i onze mesos de presó a un home que va intentar a matar amb una navalla a la seva exdona en un habitatge de la localitat de LaRinconada. La víctima va poder salvar-se gràcies a les cicatrius del coll, ja endurides, d'un atac que va patir 16 anys abans i que li van servir de protecció. I és que l'acusat, identificat comJuanR.H. i de 79 anys, ja ha complert amb anterioritat una pena de nou anys de presó per un delicte d'assassinat en grau de temptativa després d'apunyalar fins en 22 ocasions a la seva exesposa a l'octubre de l'any 2000.

En la sentència facilitada pelTSJA, la Secció Quarta de l'Audiència condemna a l'acusat per un delicte d'homicidi a nou anys i onze mesos de presó i al pagament d'una indemnització de 6.900 euros, imposant-li a més la prohibició d'aproximar-se a menys de 500 metres de la víctima durant 15 anys.

El tribunalconsidera provat els fets vantenir lloc al voltant de les 10 hores del dia 19 de setembre del 2016, quan l'acusat es va traslladar des de la seva residència a Posades, Còrdova, a LaRinconada, on vivia la víctima, de 76 anys. L'imputat va estar esperant fins que va advertir la presència de la seva exdona, que va sortir a tirar les escombraries. La va abordar just quan travessava el reixat d'accés al porxo de l'habitatge, entrant després d'ella i tancant amb un pestell.

L'acusat, que portava oberta una navalla d'uns vuit centímetres de fulla, va començar a colpejar a la víctima al mateix temps que li repetia «ets una tia puta, dolenta, has destrossat la teva vida i la dels teus néts, et mataré, has destrossat la meva vida i la dels teus fills», agafant-la amb el braç pel coll i intentar de clavar-li la navalla en la cara, «la qual cosa no va aconseguir davant l'esquiva i resistència» de la dona, que es protegia anteposant les mans.

Seguidament, va fer caure a la víctima «d'una violenta empenta» i novament va tractar de clavar-li la navalla en diverses ocasions a la zona costal i tòrax, sense que tampoc aconseguís el seu propòsit, després, li va estirar el front capenrere«per deixar exposat el coll» i va intentar seccionar-li el mateix finsentres ocasions. Noobstant, l'acusat no va aconseguir el seupropòsit, ja queel coll estava protegit per la roba que portava la dona i també perquè aquesta presentava en aquesta zona una sèrie de cicatrius sofertes l'any 2000 que li van servir de protecció, afegeix l'Audiència, que indica que, malgrat tot això, l'imputat va aconseguir ocasionar-li una ferida d'uns dos centímetres de longitud. La dona va patir diversos hematomes al pit i ferides de defensa a la mà que van necessitar punts.

Diversos transeünts alertats pels crits de la víctima, van córrer a socórrer a la dona i van començar a recriminar a l'acusat la seva conducta, demanant-li que cessés en l'agressió, un d'ells va aconseguir accedir al porxo, encara que l'acusat el va amenaçar amb la navalla i va aconseguir que retrocedís, moment que va aprofitar per tancar per dins.

No voliamatar-la

Davant la presència dels veïns i que la seva exdona havia cessat en els seus crits i s'havia quedat «pràcticament immòbil», el condemnat es va limitar a romandre dempeus al costat de la víctima, va guardar la navalla en una butxaca dels pantalons i va esperar l'arribada de la Guàrdia Civil, que va comparèixer «gairebé immediatament», intervenint-li la navalla i procedint a la seva detenció.

Durant el judici, l'acusat va declarar que no tenia intenció de matar-la i que el tall que li va propinar al coll va ser per exemplificar davant els assistents que no era capaç de matar-la, arribant a dir que, potser, ni tan sols l'hi va fer amb l'arma sinó amb l'ungla.

tracking