Diari Més

A la xarxa

Regidores i assessors de Sagunt mostren els pits a Facebook per combatre el masclisme

Tot va començar quan una militant del grup EU va comprovar que al cartell de l'Orgull Gay hi apareixen homes amb el pit nu i dones amb el pit cobert

Imatge del perfil de Facebook d'Albert Llueca.

Regidores i assessors de Sagunt mostren els pits a Facebook per combatre el masclismeFacebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Conselleres de l'Ajuntament de Sagunt, i un grup d'assessors i assessores municipals, van publicar al seu perfil de Facebook una fotografia dels seus pits per tal de protestar contra la hipocresia i el masclisme de Facebook. A aquesta iniciativa duta a terme per l'àrea de Feminisme d'Esquerra Unida de Sagunt s'hi va unir la consellera de l'àrea de la dona,MaríaGiménez del grup ADN Morvedre, la de Benestar SocialMónicaCaparros, la de Protecció Civil i Mobilitat Urbana, RoserMaestro, entre d'altres. El responsable polític d'EU,RobertoRovira, i militants d'esquerres es van unir a la proposta. Alguns d'ells van utilitzar les imatges dels pits de les seves companyes, d'altres inclús van posar fotos extretes d'internet. Finalment la campanya va comptar amb el suport d'una vintena de persones.

Tot va començar quan una militantdelgrup EU vacomprovarque al cartell de l'OrgullGayhi apareixen homes amb el pit nu i dones amb el pit cobert. A causa de la falta d'igualtat en aquest àmbit, la militant va decidir posar al seu perfil deFacebookuna fotografia del seu pit. El servidor de la xarxa social va eliminar la imatge pocs minuts després. Per tal de seguir reclamant la igualtat entre homes i dones a les xarxes socials, la militant va tornar a pujar la mateixa fotografia, i Facebook va respondre deixant-la sense servei durant 24 hores.

Aquesta situació va causar revolt a les xarxes socials, va ser llavors quan l'àrea de Feminismed'EUva iniciar la protesta. La finalitat de la campanya és protestar «pel masclisme en aquesta xarxa social i l'absència d'igualtat, a més per la hipocresia; donat que no s'entén com pot ser que se censurin els pits femenins, quan la xarxa social permet i publica altres fotografies de contingut eròtic i d'altres més insultants com pot ser la matança animal, i no passa res, ja està bé!» ha declarat Caparrós al mitjàLevante.

tracking