Diari Més

Laboral

Els enginyers denuncien discriminació en la selecció de personal públic

Asseguran que des de la implantació del pla Bolonya, es tendeix a excloure als enginyers graduats i tècnics de convocatòries

Imatge d'arxiu d'estudiants d'enginyeria de la URV durant un concurs de vehicles eòlics.

Els enginyers denuncien discriminació en la selecció de personal públicCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tretze col·legis professionals d'enginyers de Catalunya han traslladat aquest dimecres a la consellera de Governació, Meritxell Borràs, la seva preocupació per la discriminació que pateixen els enginyers tècnics i de grau en els concursos públics per accedir a un lloc de treball. També li han demanat que les administracions redactin les bases de les convocatòries dels processos selectius de personal.

Segons un comunicat fet públic aquest dimecres per la Taula d'Enginyeria Tècnica i de Graduats en Enginyeria de Catalunya (METGEC), els enginyers han explicat a la consellera que «des de la implantació del pla Bolonya, en nombroses convocatòries de places per al grup A1 s'exclou als enginyers graduats, mentre que en algunes places del grup A2 les administracions estan oblidant incloure als enginyers tècnics».

Segons els enginyers, aquesta pràctica «contravé la Llei de l'Estat de l'Estatut Bàsic de l'empleat públic», i han demanat que es «respecti la normativa reguladora de les titulacions universitàries i la legislació de funció pública, perquè els candidats no quedin exclosos indegudament d'aquestes convocatòries».

Després de la reunió, Meritxell Ruiz i la directora general de Funció Pública, Susanna Bouis, també present en la trobada, s'han compromès a analitzar la situació presentada i a impulsar criteris comuns entre els departaments a l'hora de publicitar les places objecte de concurs.

A la reunió amb la consellera han assistit, en representació de la Taula d'Enginyeria Tècnica i de Graduats en Enginyeria de Catalunya, el degà del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona, Miquel Darnés i Cereza, i el degà del Col·legi d'Enginyers Tècnics i Obres Públiques de Catalunya (CETOP), Xavier Font i Mach.

Els col·legis professionals integrats en la METGEC són el Col·legi d'Enginyeries Tècniques i Grau en Enginyeria Informàtica de Catalunya, el Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, el Col·legi d'Enginyers Tècnics i Obres Públiques de Catalunya, el Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona.

També formen part de la Taula d'Enginyeria el Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Girona, el Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Lleida, el Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Manresa, el Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials deTarragona, el Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Vilanova i la Geltrú, el Col·legi Oficial d'Enginyeria Geomàtica i Topogràfica - Catalunya, el Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics de Mines de Catalunya i Balears, el Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Aeronàutics i el Col·legi Oficial Pèrits i Enginyers Tècnics Navals.

tracking