Diari Més

Laboral

Els estibadors mantenen l'anunci de vaga després de l'aprovació del decret però buscaran un acord amb la patronal

Critiquen el govern espanyol per abocar-los «al conflicte»

Una imatge d'arxiu d'una protesta d'estibadors al Port de Tarragona.

Els estibadors paralitzen l'activitat del port com a mesura de forçaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els representants dels estibadors han anunciat aquest dijous que mantenen el calendari de vagues anunciat després de l’aprovació al Congrés dels Diputats del decret que liberalitza el seu sector, en compliment d’una sentència del Tribunal d’Estrasburg. El portaveu dels estibadors, Antolín Goya, ha acusat el govern espanyol de tenir una «actitud dictatorial», d’abocar els «al conflicte» sense haver donat al sector cap oportunitat de negociar el decret. Amb tot, han apuntat que intentaran «convocar la patronal en una mesa de diàleg des de la normalitat per provar de buscar una solució al conflicte». El coordinador dels estibadors de Barcelona, Tarragona, Balears i Castelló, Xavier Tàrrega, també ha apuntat que es manté la convocatòria de vaga que comença el dia 24 de maig, tot i que confia en un acord a la mesa de negociació amb les empreses per al manteniment dels llocs de treball.

Tàrrega ha lamentat que el govern espanyol no hagi volgut obrir una negociació amb el sector. «No hem tingut l’oportunitat de convèncer ni el PP ni els altres grups polítics que li han donat suport, i per tant avui ens trobem al carrer», ha sentenciat.

Preguntat pel paper dels grups en aquest procés, Tàrrega ha agraït el paper d’ERC, que «ha estat la veu dels estibadors», i el PDeCAT “ha fet un exercici de govern per intentar apropar les posicions que hauria d’haver fet el PP”.

Segons Tàrrega, malgrat aquestes gestions «l’acord no ha estat possible al 100% i en el tema de la subrogació amb manteniment de l’ocupació no hem pogut arribar a un acord». En aquest sentit ha volgut recalcar que els estibadors «no teníem un acord» amb el PDeCAT. «Només teníem converses per tal de no arribar a aquesta situació», ha dit.

El portaveu dels estibadors de l’Estat, Antolín Goya, també ha promès que els estibadors actuaran des de la «responsabilitat» amb el sector i amb la resta dels ciutadans, però ha advertit que l’acord no dependrà només dels treballadors, sinó també del fet que la patronal «estigui en disposició de garantir l’ocupació i la continuïtat».

Després d’un debat tens en què els estibadors han acabat abandonant la tribuna de convidats, ha assegurat que la política «s’ha convertit en in plató de ‘salsa rosa’ on l’únic interès és desprestigiar i buscar titulars del diari».

«Ens sentim absolutament decebuts amb el resultat de la votació, entenem que s’han adoptat decisions errònies per la manca de diàleg i en aquest període no hem tingut oportunitat de negociar amb el govern».

Per això Goya ha fet una crida als treballadors de l’Estat per «reivindicar» els seus drets. «Sortim d’aquí sabent que els nostres objectius segueixen essent els mateixos: la garantia de l’ocupació i aconseguir que la nostra gent segueixi tenint estabilitat i continuïtat».

En tot cas ha apuntat que la voluntat dels estibadors ara és «treballar» i «anar a la negociació col·lectiva» per «donar una oportunitat a la mesa de diàleg amb les empreses» i «intentar de manera ordenada i normalitzada aconseguir els objectius que ens falten».

tracking