Diari Més

Societat

Fidget Spinner, la joguina antiestrès i per fer trucs que arrasa entre els nens

A Tarragona se'n poden trobar de plàstic a basars, però en establiments amb productes de més qualitat, estan esgotats a l'espera de rebre noves partides

Els spinner són la nova joguina de moda entre els escolars.

Fidget Spinner, la joguina antiestrès i per fer trucs que arrasa entre els nensInternet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És una idea simple: un rodament central del qual surten uns petits braços amb contrapesos que també giren. El que es pot fer amb ell: fer-ho girar entre dos dits. Però com sol passar amb les coses més senzilles, els 'fidget spinner' estan fent furor

Aquestes petites joguines que s’anuncien com a ideals per mitigar l’estrès estan arrasant per tot el planeta i des de fa poc també entre nens, adolescents i adults catalans. El seu gir a gran velocitat i per temps prolongat els converteixen en gairebé hipnòtics.

Els spinners es venen a gairebé qualsevol lloc, des d’internet a comerços de barri, des d’uns dos euros a diverses desenes, depenent del disseny i el material, que pot ser de metall (metall spinners), plàstic... amb dos braços o tres i de dissenys variats, n’hi ha fins i tot amb llums led o perillosos, amb talls tallants a l'estil ninges.

A Tarragona és possible trobar-los sobretot en basars, però comerços que disposen de spinners de més qualitat, com Carlin o Abacus, els tenen completament esgotats i estan a l’espera de rebre noves remeses.

Aquesta joguina la va inventar el 1997 la nord-americana Catherine Hettinger, que simplement volia trobar una manera d’entretenir la seva filla. Va patentar l'idea, que va passar desapercebuda i pocs anys després va perdre la patent en no poder fer front al cost de renovació de la mateixa.

Segons va declarar ella mateixa al diari The Guardian, ara lluita per arribar a final de mes, com una ciutadana mitjana qualsevol i malgrat que el seu invent es fabrica i ven per milions a tot el món i ella no rep diners per això, diu sentir-se «contenta» per l’èxit de la seva idea.

Els spinner, que ja es postulen com les noves baldufes, tenen també els seus trucs (tricks) per fer-los més entretinguts. Des de passar-lo d’una mà a una altra sense que deixi de girar o aconseguir mantenir-lo en equilibri sobre un sol dit. Fer-ho girar sobre un altre spinner, sobre el nas i qualsevol pirueta que es pugui imaginar fan que aquesta joguina perdi la seva funció relaxant.

Internet va ple de tutorials i d'empreses que comercialitzen spinners de tota mena. Aquest és un sobre alguns trucs que es poden fer amb la joguina:

I les xarxes socials també han recollit la nova obsessió infantil. Un dels post que ha fet especial fortuna és el de 'Maestra de Pueblo'

tracking