Diari Més

Sanitat

Retiren lots de tonyina fresca per ser els possibles causants de 40 intoxicacions alimentàries

Es van distribuir a Catalunya, entre d'altres comunitats de l'Estat

Els lots de tonyina que possiblement han causat les intoxicacions van ser comercialitzats per l'empresa Garciden.

Retiren lots de tonyina fresca per ser els possibles causants de 40 intoxicacions alimentàriesInternet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sanitat ha retirat del mercat diversos lots de tonyina procedents d’Almería per ser els possibles responsables de provocar una intoxicació alimentària per alts nivells d’histamina a 40 persones. Aquests lots, comercialitzats per l’empresa Garciden, es van comercialitzar a Catalunya, Madrid, Múrcia, València, Aragó, Andalusia, Castella i Lleó i País Basc, a més de posar-se a la venda també a Alemanya Itàlia i Portugal. L’Agència de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan) recomana no consumir tonyina fresca comprada entre el 25 d’abril i el 5 de maig com a mesura preventiva.

En total hi ha 40 intoxicats a l’Estat després d’haver consumit aquests lots de tonyina: 25 a Andalusia, 11 a la comunitat de Madrid i 4 a Múrcia. També n’hi ha a altres països europeus com França o Itàlia, segons afirma Aecosan. Els afectats pateixen «picors al coll, rubor i suor facial, nàusees i vòmits, cefalees i erupcions cutànies», símptomes que solen aparèixer després de menjar peix amb alts continguts d’histamina en mal estat.

Tant l’empresa comercialitzadora com les autoritats sanitàries estan retirant els lots de tonyina, tot i que encara és possible que hi hagi productes intoxicats a la venda en ser comercialitzats en petites quantitats a peixateries. Per això Aecosan recomana que les persones que hagin comprat tonyina fresca del 25 d’abril al 5 de maig en peixateries preguntin la seva procedència.

Els responsables de la Salut Pública de la Junta d’Andalusia han obert una investigació i mantenen l’empresa tancada com a mesura de precaució. Per altra banda, Facua en Acció ha reclamat a la Junta d’Andalusia que imposi una sanció exemplar a l’empresa.

tracking