Diari Més

Successos

Nou mesos de presó per deixar morir la somera Margarita

El fiscal Alejandro Cabaleiro va reflexionar en veu alta «El que no s'entén és per quin motiu es compra un animal si no es té ni pastura ni lloc per atendre'l».

Mundovivo.org

Nou mesos de presó per deixar morir la somera MargaritaMundovivo.org

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia del Principat d'Astúries ha sol·licitat la condemna de nou mesos de presó perIvánH. G. acusat d'haver deixat morir a la someraMargarita. Aquest diumenge dia 3 s'ha celebrat al judici al Jutjat Penal número 3 d'Oviedo. El Ministeri Fiscal acusa el propietari de l'animal d'una infracció de caràcter greu a les obligacions establertes per laLeyAsturiana 13/2002. L'acusat va adquirir la somera el mes de gener del 2016, deixant-la abandonada a la intempèrie a les instal·lacions d'una antiga sidreria de la localitat deLledías, Llanes.

Margaritavivia abandonada sense aigua, menjar ni cap tipus d'assistència veterinària. El dia 8 de març del 2016 la somera va ser trobada entre escombraries, desnodrida, amb la freqüència cardíaca elevada i diferents ferides a les extremitats. Va ser traslladada a la Clínica MundoVivo, situada a Llanes. Dies després va morir. El veterinari que va intentar salvar la vida de la somera,LuisGonzaloBernardo, ha declarat que laminitisque havia desenvolupatMargaritaes«el més dolorós que pot patir un equí» i que les últimes setmanes deMargaritavan ser terribles, inclús va desenvolupar una paràlisi cerebral a causa de la desnutrició.

Ivan H. G. ha declarat que va comprar l'animal «però en realitat era pel meu fill, que en aquell moment tenia 14 anys». Assegura queMargarita«ja estava malament» quan la va comprar. Nega l'abandonament de l'animal i indica que el dia que la van trobar entre les escombraries «havia plogut i per això hi havia un fanguer».

El fiscalAlejandroCabaleiroconsidera que els fets constitueixen un delicte de maltractament animal, i sol·licita la condemna de nou mesos de presó, la inhabilitació especial de 3 anys per exercir qualsevol professió, ofici o comerç que tingui a veure amb animals, i la inhabilitació especial pel dret de sufragi passiu durant el temps que duri la condemna, a més de pagar els costs del procés. L'acusat també haurà de pagar la cobertura de les despeses veterinàries derivades de l'assistència que va rebreMargarita. El fiscalAlejandroCabaleirova reflexionar després en veu alta «El que no s'entén és per quin motiu es compra un animal si no es té ni pastura ni lloc per atendre'l».

Va ser traslladada a la Clínica Mundo Vivo, situada a Llanes. Dies després va morir.

Nou mesos de presó per deixar morir la somera MargaritaMundovivo.org

tracking