Diari Més

Successos

Reclamen que Facebook retiri els vídeos de la pallissa que va provocar la mort d'una noia

Les dues detingudes, de 16 i 17 anys, anaven al mateix institut que la víctima a Sagkeeng, Canadà, una localitat que té uns 4.000 habitants

Serena McKay formaba part d'una petita comunitat indígena del centre de país amb elevats índexs de violència i problemes socials.

Reclamen que Facebook retiri els vídeos de la pallissa que va provocar la mort d'una noiaFacebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La publicació a Facebook de dos vídeos que recullen la mortal pallissa que va rebre una jove de Canadà ha causat indignació al país i trucades perquè la companyia actuï per impedir la transmissió de delictes violents. SerenaMcKay, una jove de 19 anys deSagkeeng, una petita comunitat indígena del centre de país amb elevats índexs de violència i problemes socials, va morir durant el cap de setmana a conseqüència d'una pallissa. El dimecres, la Policia Muntada de Canadà va declarar que està revisant dos vídeos publicats a Facebook i que recullen la brutal pallissa que va rebreMcKayi que va provocar la seva mort. La Policia també ha assenyalat que ha detingut a dos adolescents en relació amb l'atac. Tant les dues detingudes, de 16 i 17 anys, com la víctima anaven a l'institut deSagkeeng, localitat que té uns 4.000 habitants.

Ara, el líder de la comunitat indígena,DerrickHenderson, ha sol·licitat a Facebook que esborri els vídeos que mostren amb claredat l'atac i els cops i puntades al cap que va rebreMcKay.

«He sol·licitat a Facebook i a la Policia que esborri el vídeo, costi el que costi. És difícil una vegada que està publicat. Però ha d'existir algun mecanisme», va declararHendersona la radiotelevisió pública de Canadà,CBC. Van serels mateixos companysdeMcKayels que van advertir a l'institut que algú havia pujat vídeos a Facebook que recollien la pallissa. La directora de l'institut,ClaudeGuimond, després de comprovar la veracitat de les al·legacions, va alertar a la Policia Muntada de l'existència dels vídeos a Facebook. D'acord amb la publicacióInternationalBusinessTimes, la xarxa segueix treballant en la localització dels vídeos per eliminar-los.

tracking