Diari Més

Actualitat

Suspenen part de l'SportsVest de Lloret, molt similar al cancel·lat Saloufest

Els organitzadors han decidit cancel·lar l'última operativa a causa de les pressions del consistori

Mentrestant I Love Tour, que organitza Saloufest, ha començat a anunciar l'edició del pròxim any.

El sector turístic presentarà el manifest contra el Saloufest el dia 6ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els organitzadors de l'SportVest de Lloret de Mar, similar al cancel·lat Saloufest de Salou, han decidit reduir part de l'activitat. Després de la cancel·lació de l'esdeveniment de la capital de la Costa Daurada, l'empresapromotora I Love Tour va oferir als joves britànics el paquet de Lloret de Mar, molt semblant al que ells havien proposat fins aleshores a la capital de la Costa Daurada, i que es realitza des de fa 15 anys. La previsió d'aquest 2017 era portar durant el mes d'abril fins a 1.800 estudiants britànics que compaginessin la pràctica de l'esport amb l'oci nocturn. Aquests havien de venir en tres tongades (de l'1 al 23 d'abril), però l'organització de l'esdeveniment ha decidit cancel·lar l'última operativa a causa de les pressions rebudes des del consistori de Lloret.

L'Ajuntament ha repetit, en nombroses vegades a l'organització, que cal complir les ordenances de civisme i que «és una activitat que no està en la línia amb el turisme que vol Lloret de Mar», a la comarca de la Selva. Després de les reunions, l'organització ha renunciat a portar els darrers estudiants, que havien d'arribar el 17 d'abril. A més, aquest mateix dimecres, l'alcalde, Jaume Dulsat, ha enviat una carta als promotors privats de l'SportsVest per insistir en que no volen que tornin. L'esdeveniment s'ha fet a Lloret des del seu naixement, fa 15 anys, i tal com va passar amb el Saloufest, sembla que té els dies comptats.

L'SportsVest és una activitat que, sota la bandera de l'esport, porta centenars d'estudiants britànics a Lloret de Mar que omplen de nit les discoteques i bars. De fet, al web de l'esdeveniment s'inclou informació de les activitats esportives però es dedica bona part de la informació a detallar l'oferta d'oci nocturn exclusiva per als participants. La policia ha recollit algunes queixes de veïns per comportaments incívics dels joves estudiants i des de l'ajuntament fa temps que treballen per evitar que la iniciativa, que és 100% privada, torni al municipi.

tracking