Diari Més

Quatre morts i quinze ferits en un atropellament per un camió en una zona peatonal d'Estocolm

La policia ha trobat explosius sense detonar al vehicle i està tractant l'incident com un possible atac terrorista

Imatge de

Almenys dos morts en un atropellament per un camió en una zona peatonal d'EstocolmEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una persona ha estat detinguda en relació amb l'atropellament d'aquest divendres al centre d'Estocolm, quan un camió robat ha atropellat als vianants en una zona peatonal de la ciutat i s'ha encastat a un centre comercial. Així ho ha comunicat el primer ministre suec, Stefan Löfven, citat per l'emissora Radio de Suècia.

L'atac, considerat terrorista, ha deixat quatre morts i quinze ferits. A més, segons la televisió pública sueca, s'han trobat explosius sense detonar al vehicle.

«Suècia ha estat atacada. Tot apunta a un atemptat terrorista», ha declarat en una breu compareixença el primer ministre suec, Stefan Löfven, qui ha enviat el seu condol a les famílies de les víctimes i als ferits. Löfven, que es dirigia a Gotemburgo (oest del país), ha anunciat que tornava a la capital per seguir d'aprop l'evolució dels esdeveniments.

«Els serveis d'intel·ligència han rebut a les 14.55 (12.55 GMT) del divendres una alarma sobre que un camió havia atropellat a una multitud a Drottninggatan, a Estocolm. Hi ha una gran quantitat de ferits», diu un comunicat. Agents de la policia i dels serveis d'intel·ligència patrullen el centre de la capital, on han estat acordonades diverses zones mentre es realitza la recerca. L'estació central ha estat evacuada, i s'ha paralitzat el tràfic de metres i trens.

Les autoritats han recomanat als ciutadans que evitin el centre de la capital i les multituds. Els hospitals d'Estocolm han declarat l'estat de situació de catàstrofe. Segons informa el periòdic Dagens Nyheter, el principal rotatiu suec, en la seva edició digital, s'ha produit un tiroteig en una zona propera a l'atemptat.

La cervesera sueca Spendrups ha confirmat que el camió sinistrat pertany a la companyia i que havia estat robat aquest matí. A més, a la seu del Parlament suec s'ha informat per megafonia que temporalment ningú podria sortir o entrar al recinte, no gaire freqüentat un divendres a la tarda, segons l'agència sueca TT.

La Policia sueca ha demanat als ciutadans que es quedin a casa seva i evitin desplaçaments al centre de la capital, mitjançant un missatge al seu compte de la policia en Twitter. També es demana als suecs que difonin el missatge, mentre es manté acordonat un ampli radi del centre d'Estocolm.

Un tuitaire ha compartit a la xarxa social diversos vídeos de una gran quantitat de gent fugint correns del carrer.


Testimoni d'Arantxa Saloni, catalana. Treballa a la seu de King, molt a prop d'un s'ha produït l'atemptat. AQUÍ

Imatge del carrer on ha tingut lloc l'atropellament, en el qual es poden veure les marques que ha deixat el vehicle.

Un camió atropella diverses persones al centre d'EstocolmTwitter | @DudebroWhatever

tracking