Diari Més

Mobilitat

Ryanair no descarta la suspensió de vols entre el Regne Unit i Europa «durant un temps» a causa del 'Brexit'

La causa seria el tractat de cel obert que permet el moviment lliure de passatgers, la qual cosa no vol el govern anglès, que pretén reduir l'arribada d'immigrants

Nova ruta de Ryanair entre Reus i Birgmingham des de 24,99 euros

Nova ruta de Ryanair entre Reus i Birgmingham des de 24,99 eurosDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'aerolínia irlandesa Ryanair ha advertit aquest dijous que haurà de suspendre els seus vols al Regne Unit durant «setmanes o mesos» sila PrimerMinistre britànicaTheresaMayno arriba ràpidament a un acord amb la Unió Europea que aclareixi en quin estat quedarà l'aviació una vegada que el Brexit arribi a consumar-se, segons informen agències.

Actualment, el Tractat de Cel Obert, permet a les aerolínies europees així com a les marroquines, islandeses, noruegues i finlandeses operar lliurement dins l'àmbit comunitari, però també obliga a la supervisió per part de la cort de Justícia europea. Això no agrada als defensors del trencament de vincles amb la Unió Europea perquè en realitat també afavoreix la llibertat de moviments entre els països que en formen part. Aquest fet no permetria al Govern Britànica aplicar una dràstica reducció del nombre d'immigrats que arriben a les illes britàniques anualment.

En declaracions del director financer de la companyia,NeilSorahanal diari The Guardian, Ryanair haadmésque la suspensió de vols des deStansted, Londres, i altres aeroports és «una possibilitat molt real».

El directiu de la companyia 'low cost' afegia que en el cas d'arribar-se a un escenari límit sense acord bilateral en la política de cel obert «existeixen moltes possibilitats que no tinguem vols entre Europa i el Regne Unit durant un temps».

tracking