Diari Més

Estudi

Es busquen voluntaris per passar dos mesos al llit per 16.000 euros

El coordinador del projecte assegura que la feina «és més dura del que sembla»

Els escollits hauran de passar un total de 60 dies estirats al llit d'esquena sense fer absolutament res.

Es busquen voluntaris per passar dos mesos al llit per 16.000 eurosInfojobs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut Espacial de Medicina i Fisiologia de Toulouse busca voluntaris per estar dos mesos al llit sense fer absolutament res per un salari de 16.000 euros. L’objectiu: mesurar els efectes de la ingravidesa del cos. Els seleccionats hauran de passar un total de 60 dies estirats, d’esquena, perquè els investigadors estudiïn els efectes de la microgravetat.

L’oferta busca candidats jovenes i sans, concretament entre 20 i 45 anys, que no fumin ni tinguin cap tipus d’al·lèrgia i que tinguin un índex de massa corporal màxim d’entre 22 i 27. S'escolliran un total de 24 persones que se sotmetran a una sèrie de proves per passar a la fase final.

Encara que pugui semblar una feina ideal, aquesta tasca és «més dura del que sembla», segons va explicar el coordinador de l’experiment, Arnaud Beck, a la versió francesa de 20 minutos. Les persones que participin en el projecte hauran de menjar, rentar-se i realitzar totes les funcions corporals mentre estan estirats al llit. «La regla és mantenir com a mínim una espatlla en contacte amb el llit», explica Beck.

L’experiment vol descobrir els efectes perjudicials de la ingravidesa prolongada en el cos humà per trobar maneres de combatre'l, per la qual cosa els escollits patiran les conseqüències de l’experiment. Beck afirma que «el sistema el sistema cardiovascular acaba afectat i no és capaç de fer el mateix esforç que abans de l’experiment», a més de provocar «una major tendència a caigudes en la pressió arterial i el vertigen».

Les persones que realitzin aquesta feina experimentaran pèrdua muscular a la part inferior i de densitat òssia. També els resultarà difícil mantenir-se de peu després de l’experiment. Per aquests motius, les dos últimes setmanes de l’estudi es dedicaran a la recuperació dels voluntaris.

Els interessats en presentar la seva candidatura poden fer-ho en el següent formulari.

tracking