Diari Més

Successos

S'eleven a 14 els morts en atemptat contra el metro de Sant Petersburg

Un total de 49 persones encara es troben ingressades en hospitals de l’antiga capital tsarista

Imatge de com va quedar el vagó on es va produir l'explosió i algunes víctimes a terra.

S'eleven a 14 els morts en atemptat contra el metro de Sant PetersburgEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Sanitat de Rússia ha elevat aquest dimarts a 14 el nombre de morts en l’atemptat terrorista ocorregut dilluns al metro de Sant Petersburg, on més de mig centenar de persones van resultar ferides.

«En el dia d’avui podem constatar la mort de 14 persones: onze al lloc del sinistre i tres a conseqüència de les ferides», ha dit Veronika Skvortsova, ministra de sanitat, a la premsa.

Ha explicat que durant la nit els serveis d’emergència han localitzat fragments d’unes altres quatre víctimes de l’explosió, la qual cosa ha elevat avui de deu a catorze el saldo mortal de l’atemptat.

A més, 49 persones encara es troben ingressades en hospitals de l’antiga capital tsarista amb ferides i cremades de diversa consideració, mentre 13 dels ferits ja han estat donats d’alta.

En prevenció de nous atemptats, les autoritats han reforçat les mesures de seguretat a tota la ciutat, igual com en la capital del país, tant als nusos de transport com en edificis públics, places, escoles o guarderies.

Els serveis secrets del Kirguizistan han informat avui que tot apunta que un ciutadà oriünd d’aquesta república centreasiàtica podria ser l’autor de l’atemptat, que va succeir quan el president rus, Vladímir Putin, es trobava a l’antiga capital tsarista.

El sospitós ha estat identificat com Akbarzhon Djaliliv, nascut al Kirguizistan el 1995 però que posteriorment va obtenir la ciutadania russa.

Sobre això, el ministre d’Exteriors rus, Serguéi Lavrov, va destacar que la tragèdia de Sant Petersburg demostra la necessitat de lluitar conjuntament contra el terrorisme.

L’atemptat va ocórrer ahir dilluns poc abans de les 15.00 hora local (12.00 GMT), en una jornada en què es reprenia el curs escolar després de les vacances primaverals a Rússia.

L’explosió es va produir entre dos cèntriques estacions, 'Tejnologuicheskiy Institut' i 'Sennaya Ploschad' de la línia blava del metropolità, però el maquinista del comboi afectat no va parar al túnel i va seguir fins la primera estació, el que va facilitar les tasques de salvament i evacuació.

Un altre artefacte explosiu casolà va ser desactivat pels artificiers a l’estació de metro 'Ploschad Vosstania', al costat de la principal estació de trens de la ciutat.

tracking