Diari Més

Actualitat

Almenys 10 morts i 20 ferits en una explosió al metro de Sant Petersburg

Segons les autoritats, tot apunta que ha estat un atemptat terrorista

Imatge difosa per la premsa local a l'andana on ha tingut lloc l'explosió.

Almenys 10 morts en una explosió al metro de Sant PetersburgRita Khoury - Twitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys deu persones han mort morir i una vintena han resultat ferides en l'explosió ocorreguda aquest dilluns al metro de la ciutat russa de Sant Petersburg, que algunes fonts consideren un atemptat terrorista suïcida. «Segons informacions preliminars, deu persones van morir i 20 van resultar ferides, en la seva majoria a causa de la metralla», segons informa una font oficial a les agències russes. Totes les estacions han estat tancades tant per entrar com per sortir.

Pel que sembla, l'explosió ha tingut lloc entre dues estacions de la línia blava, 'Sennaya Ploschad' i 'Tejnologuícheski', abans de la sortida d'un dels trens del metropolità de l'antiga capital tsarista. L'explosió ha causat una gran fumera, la qual cosa ha obligat a evacuar a una gran nombre de passatgers, segons informa l'administració del metropolità.

«L'explosió al metro de Sant Petersburg l'ha perpetrat un terrorista suïcida. L'artefacte casolà segurament ha estat col·locat al vagó abans que sortís», apunta la font. El cap del comitè de Defensa i Seguretat del Senat rus, Víctor Ozérov, ha dit que, «per descomptat, es donen tots els indicis d'un atemptat terrorista».

El Kremlin ha informat que el president rus, Vladímir Putin, que participava en un fòrum de mitjans de comunicació a Moscou, està informat de l'ocorregut.

Les autoritats de Moscou han decidit reforçar les mesures de seguretat al metro de la capital russa, que va ser objecte el 2010 de dos atemptats suïcides que van deixar una trentena de morts.

tracking