Diari Més

Queixa

Denuncien que els cotxes dels ARRO de Mossos incompleixen el Reglament de Circulació

Els vehicles no estan preparats per transportar el nou material

Imatge de l'interior d'un dels vehicles dels ARRO en què es veu que la càrrega no està separada.

Denuncien que els cotxes dels ARRO de Mossos incompleixen el Reglament de CirculacióCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat USPAC dels Mossos d’Esquadra demanarà al comitè de seguretat i salut laboral del Departament d’Interior que els vehicles de les unitats ARRO –entre els quals els de Salou– s’adeqüin a la normativa i, per tant, a la càrrega que han de transportar. El sindicat s’ha fet ressó de les queixes que han rebut d’arreu del territori per part dels agents que formen part d’aquesta unitat. Tal com ha mostrat a través de fotografies, les furgonetes amb què es traslladen els agents de Mossos d’Esquadra no compten amb cap reixa que separi la càrrega que transporten, que és molta, dels agents que hi viatgen. USPAC s’ha felicitat pel fet que els vehicles ARRO ja comptin amb molt de material nou i d’alta qualitat. Però, lamenta que «els vehicles no estan preparats per transportar-lo amb seguretat». «Estem posant en perill la seguretat física dels agents, ja que, en cas d’accident, tot el material transportat seria desplaçat cap endavant, amb una força d’impacte molt elevada», assegura el sindicat mitjançant un comunicat. USPAC ha mostrat amb fotografies que, en els vehicles, es produeix una «clara infracció de la norma», en concret de l’article 10.3 del Reglament General de Circulació, ja que manca un element que separi físicament la càrrega dels agents.

En un dels casos que va poder comprovar el sindicat, la càrrega estava composta per set armilles petites de set quilos cadascuna i una manta balística que pesava trenta quilos. Aquest pes es multiplicaria per vint per la inèrcia d’un impacte, és a dir, en un accident de trànsit. En un altre dels casos, la càrrega transportada ocupava la part on han de seure els agents.

Des d’USPAC asseguren que, segons quina sigui la resposta que obtinguin per part del comitè de seguretat i de salut laboral del departament d’Interior, aquesta infracció serà denunciada davant del departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.

tracking