Diari Més

L'Estat Islàmic assumeix l'autoria de l'atemptat de Londres

L'agressor va realitzar l’operació «en resposta» a la crida del grup gihadista a cometre atacs contra els ciutadans dels països que formen part de l’«aliança» contra el terrorisme

Membres dels serveis d'emergència continuen amb les seves tasques al pont de Westminster a Londres.

L'Estat Islàmic assumeix l'autoria de l'atemptat de LondresEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup terrorista Estat Islàmic (EI) ha assumit avui l’autoria de l’atemptat d’ahir dimecres a Londres a través d’un comunicat difós per l’agència de notícies Amaq, pròxima als gihadistes.

El comunicat, difós a través de xarxes socials i la veracitat de les quals no ha pogut ser comprovada, ha identificat l’autor de l’atac com un «soldat» de l’EI.

L’agència, que cita«una font de seguretat», va afirmar que l’agressor va realitzar l’operació «en resposta» a la crida del grup gihadista a cometre atacs contra els ciutadans dels països que formen part de l’«aliança» contra el terrorisme.

La nota d’Amaq, que sol divulgar comunicats de l’EI reivindicant l’autoria d’atemptats, no ha aportat més detalls sobre l’atacant de Londres.

La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, ha dit avui que l’autor de l’atemptat era britànic, conegut pels serveis secrets i amb antigues connexions amb la violència extrema.

L’agressor va atropellar amb el seu cotxe diverses persones en el pont de Westminster, després va descendir del vehicle i va apunyalar un policia a les portes del Parlament britànic.

Quatre persones van morir, inclosos l’agressor, el policia, un altre home i una dona, i unes altres 29 persones van resultar ferides.

Els ferits són 12 britànics, tres nens francesos, dos romanesos, quatre sud-coreans, dos grecs, un alemany, un polonès, un irlandès, un xinès, un italià i un nord-americà, segons informacions ofertes per May a la Cambra dels Comunes.

tracking