Diari Més

Policial

L'home dels 2.000 tumors va estafar 250.000 euros a més de 8.000 persones

Paco Sanz recaptava diners per costejar-se el tractament de la síndrome de Cowden

Actualment la pàgina web de Paco Sanz segueix en funcionament i s'hi poden trobar imatges com aquestes.

L'home dels 2.000 tumors va estafar 250.000 euros a més de 8.000 personesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

PacoSanz, l'home que recaptava diners per costejar-se el tractamentde la síndromedeCowden, i que assegurava tenir prop de 2.000 tumors, va estafar a més de 8.000 persones i va recaptar al voltant de 250.000 euros, que va dedicar a mantenir un alt nivell de vida, segons informa la Policia.

L'home, de 46 anys, pel qual el jutge va ordenar presó sense fiança el passat 9 de març, va ser arrestat juntament amb els seus pares en una operació de la Policia Nacional per estafa, apropiació indeguda i blanqueig de capitals, a través del'AssociacióPacoSanzper a la recerca de la Síndrome deCowden mitjançant la qual demanava ajuda per al seu tractament desdel 2010.

Segons confirma la investigació,PacoSanzexagerava en el seu diagnòstic mèdic i feia creure a les seves víctimes que patia una malaltia terminal amb una esperança de vida molt curta. A través de les xarxes socials, l'organització d'esdeveniments i la publicació de llibres, amb el suport de persones populars, va recaptar 250.000 euros que no va destinar a cap tractament mèdic, sinó al seu lucre personal i al manteniment d'un alt nivell de vida, amb l'adquisició de vehicles, compres en tendes de luxe, tecnologia o viatges, assegura un comunicat de la Policia.

Els agents consideren acreditat quePacoSanzmai ha rebut tractament de quimioteràpia i la patologia que pateix no és una malaltia mortal, tot gràcies a la col·laboració de l'ambaixada dels Estats Units a Madrid, ja que entre 2010 i 2012 l'home havia viatjat en 11 ocasions a aquest país, on «es va sotmetre únicament a un assaig clínic completament gratuït». Una de les entrades als EUA la va fer «a través de Miami i en un creuer de luxe», afegeix la nota policial.

La recerca es va iniciar a principis d'aquest any quan agents de la comissaria dePuentede Vallecas, Madrid, van tenir coneixement de la presumpta estafa. L'entitat estava inscrita al Registre Nacional d'Associacions del Ministeri de l'Interior per poder recaptar fons, però no ho estava en el registre de la Federació Espanyola de Malalties Rares (FEDER). Els investigadors, afegeix el comunicat, van constatar que la Síndrome deCowdenno és una malaltia mortal i no requereix cap tractament, excepte revisions periòdiques.

El passat 8 de març,PacoSanzva ser detingut a la Pobla de Vallbona, València, juntament amb els seus pares, que van quedar en llibertat amb l'obligació de comparèixer davant el jutge quan se'ls requereixi, i van ser bloquejats els seus comptes bancaris, els perfils en diferents xarxes socials i la missatgeria solidària per a la recaptació de donacions.

PacoSanzGonzález de Martos va crear una associació amb el seu nom i una web, que encara avui està operativa, en la qual resumeix detalls de la seva vida i les seves aficions, al mateix temps que demana recursos per poder pagar el seu tractament aBethesda, a Maryland, Estats Units.

tracking