Diari Més

Policial

Detingut un ciberassetjador de menors reincident

Entre les seves víctimes hi havia un menor d'Estònia que es va suïcidar l'any 2008 per les pressions i amenaces que va rebre

«A causa de la seva intensa activitat» els agents creuen que probablement hi ha més de 30 menors afectats

Detingut un ciberassetjador de menors reincidentPolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha detingut a unciberassetjadorreincident que va assetjar a la xarxa a desenes de menors, entre ells un d'Estònia que es va suïcidar l'any 2008 per les pressions i amenaces que va rebre perquè continués enviant-li material pornogràfic.

La Policia ha informat avui que la detenció d'aquestciberassetjador, al qual se li han intervingut més de 2.000 arxius amb contingut pedòfil en un magatzem virtual, ha estat possible gràcies a la denúncia del pare d'una de les víctimes, que va descobrir que el seu fill, menor d'edat, intercanviava fotografies íntimes amb una suposada noia, també menor. Gràcies a la denúncia del pare d'aquesta víctima, la policia va iniciar la recerca a finals de setembre del 2016.

Les primeres perquisicions van determinar que la suposada menor a la qual el fill del denunciant enviava fotos íntimes, era en realitat un adult resident en una localitat de la província de Cadis i que entre 2009 i 2010 ja va ser detingut per fets similars. Els investigadors van localitzar i van identificar a altres sis víctimes menors d'edat. Tres d'ells resideixen a Saragossa i la resta en diferents localitats espanyoles. Segons els investigadors, l'acusat va intentar concertar cites amb dues de les víctimes, encara que finalment no es van produir.

Per captar a les seves víctimes elciberassetjadorutilitzava els jocsen líniaa través de diferents plataformes, i diferents perfils a les xarxes socials per fer-se passar per una noia o un noi de 14 anys. «Es valia de tècniques d'enginyeria social per captar a les seves víctimes i aconseguir que confiessin en ell perquè li enviessin fotografies i vídeos de caràcter sexual, enviant ell també imatges del mateix tipus», explica la Policia en la seva nota.

Una vegada identificat, i després d'obtenir «evidències digitals» que demostraven la seva implicació en el ciberassetjament, els agents es van desplaçar al seu domicili, a la província de Cadis, i el van detenir. Durant el registre al seu domicili va ser intervingut material informàtic. Els investigadors han pogut comprovar que elciberassetjadorocultava el material pedòfil en un espai d'emmagatzematge virtual, on han estat localitzats més de 2.000 fotografies i vídeos de caràcter sexual explícit de menors d'edat.

Amb l'anàlisi del material informàtic confiscat, els agents preveuen identificar a altres possibles víctimes per tot el territori nacional. «A causa de la seva intensa activitat» els agents creuen que probablement hi ha més de 30 menors afectats.

La Policia ha insistit que «al món virtual, no tothom és qui diu ser». Per això aconsella als pares i menors unes pautes de prevenció per evitar ser víctima d'aquests delictes. Aconsella als pares que l'ordinador estigui situat en una zona comuna del domicili i conscienciar als menors sobre la importància del bon ús de les noves tecnologies, i els riscs del contacte amb desconeguts. La Policia també ha insistiten evitar facilitardades personals ni fotografies o vídeos a altres internautes si no existeix una completa seguretat sobre qui elsrep. També alerta als pares que cal revisar les pàgines que puguin ser perjudicialsper al'educació i el desenvolupament dels menors. La Policia recomana als menors que, entre altres coses, avisin immediatament als pares siennavegar per internet oencontactar amb terceres persones detecten continguts que puguin ser perillosos o situacions que els puguin semblar estranyes.

tracking