Diari Més

Successos

Esclareixen l'homicidi del jove que van incinerar després d'una discussió per drogues

L'acusat del crim va netejar la casa sencera, i fins i tot, va pintar dues vegades algunes dependències de l'habitatge

Durant el registre de la Guàrdia Civil es van trobar efectes personals ensangonats i documentació relacionada amb el fet.

Esclareixen l'homicidi del jove que van incinerar després d'una discussió per droguesWiquipedia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha aconseguit esclarir l'homicidi d'un jove de 28 anys mort l'agost passat en un habitatge de Rivas-Vaciamadriddesprés d'una discussió per drogues. El cadàver del jove va ser incinerat per l'autor dels fets, i va comptar amb la col·laboració d'altres persones que també han estat detingudes.

Un succés que, com ha relatat en roda de premsa el comandantJulioCésarMartín, cap de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil a Madrid, va començar la nit del 10 d'agost quan la víctima va arribar a la casa del suposat autor del crim i va començar una discussió relacionada amb les drogues. La víctima, A.P.C., havia passat tres anys a la presó per tràfic d'estupefaents. En un moment donat, el suposat autor, J.C., de 34 anys, que, segons la investigació, no havia premeditat l'homicidi, va utilitzar una arma blanca per matar al jove, després el va esquarterar. L'acusat va netejar la casa sencera per esborrar indicis del crim, i fins i tot, va pintar dues vegades algunes dependències de l'habitatge.

Per desfer-se del cadàver, J.C. va recórrer a dos coneguts seus: una dona que va dur el cadàver al seu cotxe, i un home amb antecedents conegut com 'Elloco', en el domicili del qual la Guàrdia Civil va arribar a trobar un veritable arsenal:dotze armes de foc curtes, unapistola-ballesta, armes blanques, armilles,grilletsi plaques identificatives falses de la Guàrdia Civil. 'Elloco' vivia amb una identitat falsa, «robada» a un espanyol resident al Regne Unit.

Segons les perquisicions, el cadàver ja trossejat va ser traslladat a una finca de ElPardo, també a la Comunitat de Madrid, on el van incinerar diverses vegades. Els investigadors no han aconseguit esbrinar on van llançar les cendres, encara que les restes biològiques trobades a la casa de Rivas i en altres escenaris han permès identificar a la víctima.

No va ser fins deu dies després dels fets que la família va denunciar la seva desaparició, atès que el jove vivia a cavall entre aquesta localitat i la capital. Al principi, la Guàrdia Civil va considerar aquesta desaparició de risc limitat i va buscar per centres sanitaris i socials, però poc després va començar a sospitar que podria tractar-se d'una desaparició forçada i va centrar les perquisicions en el cercle més proper de la víctima, que van aportar dades sobre la seva relació amb les drogues.

Així, van donar amb J.C., que durant la seva declaració va incórrer en algunes contradiccions. En la inspecció de l'habitatge de Rivas els gossos especialitzats en la detecció de restes biològiques van marcar diversos llocs on hi havia sang, com roba, mobles i habitacions malgrat haver estat pintades després del crim.

Les primeres hipòtesis van centrar l'autoria en J.C. i en el seu company de pis, que no es trobava a la casa al moment dels fets peròsí queels va conèixer i els va encobrir. Tots dos van ser detinguts. Durant el registre de la Guàrdia Civil es van trobar efectes personals ensangonats i documentació relacionada amb el fet. També van trobar una llibreta amb anotacions sobre una finca de ElPardo, on havia passat una temporada i on els agents van sospitar podia haver traslladat el cadàver. Els investigadors creuen que allí va incinerar el cadàver, i s'ha descartat la possibilitat que ho fes mitjançant les dues barbacoes de la finca.

tracking