Diari Més

Societat

Investiguen una festa de jubilació amb una stripper en dependències municipals

L'Ajuntament d'Alcalà d'Henares ha designat una funcionària de nivell directiu amb capacitat per investigar aquest fet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament d'Alcalád'Henares ha obert un procés d'informació reservada per investigar una festa de comiat per la jubilació d'un treballador del Parc Municipal de Serveis en la qual va participar unastripperi que va tenir lloc en dependències municipals. La festa ha sortit a la llum a través d'un vídeo d'uns 6 minuts de durada on es veu a un home assegut en una cadira mentre una dona es va llevant la roba fins a quedar-segairebédespullada i asseguda damunt d'ell. Al voltant es veu a un grup de persones ovacionant i assistint a l'espectacle.

Segons ha explicat el Consistori, el passat 3 de març es va produir aquest acte fora de l'horari laboral en una dependència municipal. Com ha assenyalat, és «habitual» permetre celebracions de jubilació per part dels companys de treball, però en aquest cas, «el comiat va derivar en un espectacle lamentable davant el qual s'han pres les mesures oportunes».

Després de conèixer els fets per part de l'Equip de Govern de l'Ajuntament d'Alcalád'Henares, es va ordenar establir un procésd'«informacióreservada». «Aquest és el procediment més rigorós establert per investigar qualsevol fet esdevingut en un espai municipal o per personal de l'Ajuntament», han assegurat. La setmana passada mitjançant un decret del mateix alcalde,JavierRodríguezPalacios, es va ordenar la recerca i es va designar a una funcionària de nivell directiu amb capacitat per investigar tot el relacionat amb aquest fet. «De la informació reservada s'obtindran conclusions i recomanacions, les quals podrien derivar en mesures disciplinàries», han apuntat fonts municipals.

D'altra banda, dilluns passat l'Ajuntament d'Alcalád'Henares va informar oficialment a les seccions sindicals del Consistori, de l'obertura d'aquesta informació reservada. A més, ha aclarit que les persones que van participar en aquest espectacle van ser dues persones (un home i una dona) alienes al personal del Parc Municipal de Serveis i a la plantilla municipal. «L'Ajuntament considera lamentables i inadmissibles aquests fets.

Per això, ha actuat amb fermesa i contundència per dirimir responsabilitats», han destacat, al mateix temps que lamenten «la filtració realitzada de manera interessada a mitjans de comunicació locals i nacionals». Segons han criticat, aquesta «filtració danya al conjunt de l'Ajuntament i als seus treballadors i perjudica la recerca oficial que s'està realitzant des de fa més d'una setmana».

Explicacions per a l'oposició

Per la seva banda, tant el PP com Ciutadans han criticat el succeït i oferiran una compareixença pública davant els mitjans. El portaveu popular, VíctorChacón, ha manifestat que «Exigirem a l'alcalde socialista RodríguezPalaciostota la informació, que es confirmi qui va autoritzar la festa i si, com diuen, va haver-hi regidors del govern municipal que van assistir i van presenciar l'espectacle», ha assenyalatChacón.

En el cas que hi hagi hagut regidors, ha continuat, exigiran «la seva dimissió» que «ha de ser immediata». «També exigirem responsabilitats davant l'intent d'ocultació per part de l'alcalde, que porta gairebé dues setmanes sense informar ni actuar davant un succés tan vergonyós», ha conclòs.

Imatge de la façana

Investiguen una festa de jubilació amb una stripper en dependències municipalsGoogle Maps

tracking