Diari Més

Laboral

La impremta de bitllets del Banc d'Espanya, en vaga

CCOO denuncia que la direcció intenta disminuir els drets i condicions laborals de la plantilla

CCOO ha convocat la vaga el dijous 16 de març.

La impremta de bitllets del Banc d'Espanya, en vagaGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

CCOO ha convocat una vaga de 24 hores pel dijous 16 de març, a la impremta de bitlletsImbisa, participada en un 80% pel Banc d'Espanya, després de trencar-se l'acord sobre la negociació del conveni col·lectiu.

La vaga convocada es produeix, segons CCOO, davant la decisió de la direcció de «trencar» l'acord de conveni aconseguit amb els sindicats i imposar a posteriori «noves condicions no pactades» pel que fa a la provisió de vacants i promoció interna, que introdueixen elements de «discrecionalitat en la contractació que xoquen amb el negociat». El sindicat denuncia que la direcció d'Imbisasegueix mantenint una «tempestuosa i conflictiva» relació laboral amb els treballadors, tractant de «disminuir» els drets i condicions laborals de la plantilla segregada d'impressió d'euros de la Fàbrica de la Moneda, fa gairebé any i mig.

Per CCOO, es tracta d'una «maniobra» de l'equip directiu, «obstinat» a canviar la naturalesa de les relacions laborals de la societat pública, que posseeix a més una «alta» taxa de temporalitat que supera el 30%. «Pretenen desnaturalitzar el funcionament de l'empresa que ja es veu perjudicada en el seu funcionament habitual, la qual cosa suposa una aposta clara de la direcció d'Imbisaper la deterioració de les relacions amb la plantilla i el manteniment del conflicte laboral des de fa mesos», subratlla el sindicat.

tracking