Diari Més

Societat

Denuncien a Infojobs i Volotea per una feina a jornada completa per 500 euros bruts al mes

La UGT de Catalunya ha dut el portal de feina i l'empresa aeronàutica que oferia la feina, Volotea, a Inspecció de Treball

Un avió de l'empresa Volotea enlairant-se.

Denuncien Infojobs i una empresa per una feina a jornada completa per 500 euros bruts al mesWikipedia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La UGT de Catalunya ha presentat una denúncia davant la Inspecció de Treball i demana una sanció per precarietat laboral contra l’empresa Volotea, situada a Barcelona i dedicada al sector de la indústria aeroespacial i aviació, i contra la borsa de treball en línia Infojobs, per oferir una feina a jornada completa per sota del salari mínim interprofessional. Posteriorment a la publicació de l'oferta de feina, «en una pretesa rectificació», l'empresa va «encobrir una relació laboral oferint pràctiques com a becari», segons informa el sindicat.

L'oferta de feina de l’empresa Volotea i publicada a Infojobs, que va ser publicada dimarts 14 de març, cercava un graduat amb experiència d’un any per a funcions de controlador d’equip (Crew Control Internship), a jornada completa i amb un sou de 6.000 euros bruts l’any o, el que és el mateix, 500 euros bruts al mes. L'usuari Arnau Serra, en veure l'oferta, va escriure un missatge a través de Twitter a UGT preguntat si les condicions eren legals. Volotea va respondre-li assegurant que es tractava d'un error, i que realment eren unes pràctiques remunerades sense necessitat d'experiència prèvia.

En aquest moment, Volotea canvia l’oferta i elimina el requisit d’experiència prèvia d’un any per un de «no és necessària experiència prèvia». També fa una modificació del requisit d’estudis mínims de «grau» a «cursant grau» i, afegeix que es tracta d’un nivell de «Becari/a – Pràctiques», segons informa el sindicat. La resta de dades i condicions de l’oferta queden igual. L'oferta de feina, però, aquest dimecres ha desaparegut de la pàgina web.

La UGT de Catalunya denuncia que, en ambdós casos, «es tracta d’ofertes de feina fraudulentes que vulneren els drets laborals». La primera està molt per sota del salari mínim interprofessional, que per al 2017 se situa en 707,70 euros bruts mensuals per 14 pagues (9.907,8 euros bruts l’any). I la segona perquè,si es tracta d’un contracte en pràctiques, «només es pot concertar amb qui estigui en possessió de títol universitari, formació professional de grau mig o superior, o títols oficialment reconeguts com a equivalents». En tot cas, si es tracta de la realització de pràctiques externes com a becari, «els estudiants han de complir una sèrie de requisits, entre d’altres estar matriculats en l’ensenyament universitari a què es vinculen les competències a adquirir durant la realització de la pràctica».

tracking