Diari Més

Actualitat

Repsol realitza el descobriment més gran de petroli dels últims 30 anys

Els recursos descoberts a Nanushuk, Alaska, són d'uns 1.200 milions de barrils recuperables de cru lleuger

Imatge del polígon nord de Repsol.

Repsol realitzarà avui un simulacre d'emergència general a l'àrea químicaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Repsol i ArmstrongEnergyhan realitzat a Alaskael major descobrimentconvencional d'hidrocarburs assolit en els últims 30 anys en sòl dels Estats Units. Els pous de la troballa, denominatsHorseshoe-1 iHorseshoe-1A i perforats en la campanya hivernal d'exploració 2016-2017, confirmen a la formació deNanushukcom una de les de major potencial de la prolífica zona delNorthSloped'Alaska.

S'estima que els recursos contingents dels blocs de Repsol i ArmstrongEnergy, identificats amb les dades existents sobre la formacióNanushuk, aconsegueixin aproximadament 1.200 milions de barrils recuperables de cru lleuger.

Repsol porta explorant activament a Alaska des de l'any 2008 i, des del 2011 la companyia ha realitzat múltiples descobriments a la zona deNorthSlope, juntament amb el seu soci Armstrong. Les diferents campanyes en aquesta àrea, que es considerava madura, van posar de manifest un significatiu nou potencial. A més, les infraestructures existents a Alaska permetran que els recursos es desenvolupin amb major eficiència.

La companyia compta amb una participació del 25% aHorseshoei del 49% aPikka. Armstrong disposa del percentatge restant i és actualment l'operador. Abans del descobriment aHorseshoe, Repsol va realitzar com a operador 13 pous d'exploració i delineament aNorthSlope, que van permetre trobar diversos dipòsits en la formació deNanushuk, a la zona dePikka.

El descobriment deHorseshoeestén la formació deNanushuken més de 32 quilòmetres pel que fa a les troballes realitzades fins al moment aPikka, per Repsol i Armstrong durant 2014 i 2015, i les llicències de desenvolupament pertinents que s'estan tramitant. Està previst que un percentatge significatiu dels recursos identificats es tornin a classificar com a reserves provades i probables una vegada obtingudes les llicències administratives del projecteNanushuk. El pla de desenvolupament preliminar dePikkacontempla que la producció s'iniciï a partir del 2021, amb un potencial del voltant de 120.000 barrils de petroli al dia.

El pouHorseshoe-1, perforat a una profunditat total de 1.828 metres, va descobrir una columna neta de petroli de més de 46 metres en diferents dipòsits de la formacióNanushuk. Per la seva banda, alHorseshoe-1A, perforat a una profunditat total de 2.503 metres, es va trobar una columna neta de petroli de més de 30 metres, també aNanushuk.

tracking