Diari Més

Solidaritat

La Marató de Donants de Sang supera l'objectiu dels 10.000 donants

Les donacions permetran remuntar les reserves, que havien quedat a un nivell baix després de les festes de Nadal

Un agent rural donant sang a l'Ajuntament de Tarragona.

La Marató de Donants de Sang supera l'objectiu dels 10.000 donantsAgents Rurals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Marató de Donants de Sang 2.0 de Catalunya ha superat aquest divendres a matí les 10.000 donacions de sang. Aquest era el repte marcat per aconseguir remuntar les reserves de sang, que després de les festes de Nadal havien baixat considerablement. Un total de 10.054 persones han donat sang a Catalunya des del divendres 13 de gener, dia que es iniciar la campanya, fins aquest divendres a les 11h.

Les neveres del Banc de Sang compten amb prou sang per cobrir les necessitats dels hospitals durant els propers 10 dies. Cal dir que es necessita mantenir aquest nivell durant la resta de l’any, ja que de mitjana a Catalunya es necessiten cada dia entre 800 i 1.000 donacions.

El donant número 10.000 ha anat a donar sang al Banc de Sang a l’hospital Clínic de Barcelona. És en Max Rubert, un barceloní A+ de 38 anys que dóna sang de manera habitual des de fa uns anys. «Vaig estrenar-me tard amb la donació de sang, però me n’he adonat que és un deure cívic que costa molt poc i beneficia a moltes persones», ha explicat Rubert.

tracking