Diari Més

Salut

Sanitat retira del mercat el líquid de neteja per a lentilles 'EasySept Hydro Plus'

L'Agència Espanyola de Medicaments recomana als pacients que en tinguin deixar d'utilitzar-lo i desfer-se'n

Imatge d'una de les presentacions del producte que s'està retirant del mercat.

Sanitat retira del mercat el líquid de neteja per a lentilles 'EasySept Hydro Plus'Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), dependent del Ministeri de Sanitat, ha anunciat la retirada del mercat de la solució de neteja i desinfecció de lents de contacte 'EasySept Hydro Plus' de Bausch & Lomb, que ha notificat la retirada voluntària després d’observar que el producte pot provocar conseqüències per a la salut dels ulls.

'EasySept Hydro Plus', amb codi de formulació BL-3100-EZS05, és una solució per a lents de contacte que inclou un portalentes específic i un disc neutralitzador, i que està indicada per a lents de contacte toves i rígides permeables al gas. D’acord a la informació facilitada per l’empresa, proves internes que simulen l’ús normal del producte van mostrar que, en el transcurs dels 35 usos recomanats de l’estoig portalentes, existien ocasions en què es detectava peròxid residual als estotjos, després de la neutralització, que era per sobre de les especificacions.

L’AEMPS assenyala que «si el peròxid residual és per sobre de les especificacions, l’usuari del producte podria experimentar símptomes temporals als ulls com a coïssor, irritació, ull roig i, en circumstàncies excepcionals, altres conseqüències més serioses per a la salut».

L’empresa, que no ha rebut reclamacions o incidents relacionats amb aquest problema a Espanya, ha enviat una nota informativa per informar del problema detectat i de la retirada als distribuïdors i als centres i establiments que disposen del producte afectat a Espanya, en la qual s’inclou les recomanacions i accions a seguir per procedir a la seua retirada.

L’agència recorda els pacients que si disposa d’alguna unitat de la solució de neteja i desinfecció EasySept Hydro Plus, deixin d’utilitzar el líquid i el rebutgin; així mateix, als comerços els recorden que han de retirar el producte de la venda i tornar-lo a l’empresa que els la va subministrar.

tracking