Diari Més

Seguretat

Els Mossos desmenteixen els rumors d'atemptats terroristes a Espanya

El cos policial assegura que l'Estat segueix en alerta antiterrorista 4 i no 5, tal com es diu en missatges virals de WhatsApp

Un dels missatges de WhatsApp que denuncia Mossos.

Els Mossos desmenteixen els rumors d'atemptats terroristes a EspanyaMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra desmenteixen tots els rumors que s'han fet virals aquests dies a través de l'aplicació de missatgeria instantània WhatsApp sobre un possible i imminent atemptat terrorista a l'Estat Espanyol. Segons els missatges que circulen, Espanya ha deixat d'estar en Alerta 4 per passar a estar en Alerta 5 per un «atemptat imminent».

Alguns d'aquests missatges alertaven de possibles atemptats a Madrid, Barcelona, Alacant i València, i demanaven que les persones evitessin cinemes i discoteques. Un altre missatge assegurava que cinc grups de la Unitat d'Intervenció Policial del Cos Nacional de Policia havia anul·lat les seves vacances i s'havia dirigit a Madrid també per un imminent atemptat. «Durant uns dies cal evitar el transport públic i els llocs d'interès», demanava el missatge. També alertava, aquest concret, de l'increment de seguretat establert en aeroports i estacions de trens.

Però cap d'aquests missatges són certs. «Continuem en nivell d'alerta antiterrorista 4 sobre 5», comunica oficialment el cos de Mossos d'Esquadra, al mateix temps que demana a la ciutadania que no difonguirumors i informació d'aquest tipus i que no provinguin d'una font oficial.

tracking