Diari Més

Tribunals

Forcadell: «Si al carrer es pot parlar d'independència, els diputats també ho han de poder fer»

La presidenta del Parlament demana a la magistrada i als fiscals que protegeixin la seva inviolabilitat parlamentària

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, saluda els que han anat a donar-li suport amb el Govern i els partits darrere.

Forcadell declara durant menys de 40 minuts al TSJCACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha declarat durant menys de 40 minuts al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per un presumpte delicte de prevaricació i desobediència. Forcadell ha dit davant el TSJCque «si els ciutadans poden parlar sobre la independència al carrer, també ho han de poder fer els diputats del Parlament». També ha reclamat a la magistrada que instrueix la causa contra ella i als fiscals que l'acusen que garanteixin la seva inviolabilitat parlamentària. En la seva declaració judicial com a investigada per permetre la votació de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent, Forcadell només ha respost les preguntes del seu advocat defensor, durant uns 35 minuts, i ha assegurat que no hi havia cap informe jurídic que prohibís permetre votar les conclusions.

A la sortida del tribunal Forcadell s’ha abraçat i ha saludat les autoritats que l’havien acompanyat fins a les portes del TSJC. L’expresident de la Generalitat Artur Mas, consellers del Govern i presidents dels grups parlamentaris, entre d’altres. Tal com han fet a l’arribada, càrrecs institucionals i concentrats han entonat els Segadors.

tracking