Diari Més

Societat

Tiren a terra l'estàtua de Franco que s'exhibia al Born

Tres persones han tombat l'estàtua cap a dos quarts d'onze de la nit fent palanca amb una porta i amb un somier

imatge de l'estàtua eqüestre de Franco tombada a l'esplanada del Born.

Tiren a terra l'estàtua de Franco que s'exhibia al BornACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estàtua decapitada del dictador Francisco Franco a cavall que s’exhibia al barri del Born de Barcelona ha estat tombada aquest dijous a la nit. L'estàtua eqüestre s’havia instal·lat dilluns davant del Born Centre de Cultura i Memòria amb motiu de l'exposició 'Franco, Victòria, República. Impunitat i espai urbà', i ja des del principi havia causat una gran controvèrsia i reaccions airades de diversos ciutadans, que li han tirat ous, pintura o l’han ridiculitzat afegint-hi detalls com nines inflables o caps de maniquí decorats. També s’hi ha penjat estelades o peces de mobiliari. Ara l’acció ha estat més contundent i l’han tirat a terra.

Segons han explicat testimonis, tres persones han tombat l'estàtua cap a dos quarts d'onze de la nit fent palanca amb una porta i amb un somier, que després han deixat abandonats allà mateix al costat de la figura. El vidre de la porta s'ha trencat en centenars de bocins. Desenes de persones s'han congregat per fotografiar el dictador caigut, sota la vigilància d'un cotxe de la Guàrdia Urbana.Poques hores després d'haver estat tirada a terra, els operaris municipals han retirat el monument en dos contenidors, en un dels quals s’han endut la figura de Franco i en l’altre el cavall.

#SaMataoPaco, trending topic a Twitter

En referència a la caiguda de l'estatua del dictador Francisco Franco els usuaris de la xarxa social Twitter han convertitl'etiqueta#SaMataoPaco, que fa referència a la divertida i conegudafrase televisiva,en trending tòpic. Tot seguitpodeu veure alguns dels Tweets, el primer amb vídeo, d'aquesta etiqueta.

tracking