Diari Més

INSPECCIÓ

Treball amplia a Tarragona la inspecció per subcontractes de telefonia

L'actuació s'iniciarà a Tarragona al novembre amb 37 empreses a investigar

Calafell es queixa que el 4G genera interferències en el senyal de TDT

Calafell es queixa que el 4G genera interferències en el senyal de TDTACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Inspecció de Treball de la Generalitat ha ampliat aTarragona i Gironala inspecció per subcontractes en empreses de telefonia, a més de la que ja realitza a Barcelona, segons ha anunciat avui el secretari general de Treball, Josep Ginesta.

Inspecció de Treballiniciarà l'actuació a Tarragona al novembre al 37 empreses a investigar. A Girona ja s'hainiciat i,en aquests moments, hi ha 52 noves empreses en investigació, una contractista i 51 subcontractistes. ALleida s'està encara dissenyant la campanya.

El mes de juny passat, la Inspecció de Treball de Catalunya va destapar una «trama irregular» de subcontractació de serveis tècnics d'instal·lació de Telefónica que implicava a un centenar d'empreses i que va suposar una proposta de sancions per un import de 5,7 milions d'euros.

L'actuació va permetre comprovar l'extensa cadena de subcontractació de Telefónica i les «irregularitats»en les condicions de treball de molts d'aquests treballadors.

Ginesta ha comparegut avui al Parlament per parlar de l'acció de la inspecció de treball i, durant la seva intervenció, ha dit que la proposta de multa a aquestes empreses ha passat de 5,7 milions a 6,4 milions i «podria augmentar més perquè el cas no està tancat».

Segons Ginesta, els expedients que s'han anat tancant, els treballadors que s'han afegit a les denúncies, més la revisió d'algunes actes fa que ara la proposta de sanció estigui en 6,4 milions d'euros.

Actualment, hi ha 326 expedients tancats i 7 segueixen oberts, encara que la fase de propostes de sanció en alguns dels primers encara està oberta.

De moment, hi ha 222 propostes de sanció de la normativa sociolaboral, que corresponen a 2,5 milions d'euros, i 23 actes de liquidació de quotes a la seguretat social i per falta d'altes, que són gairebé 3,9 milions.

A més, un total de 198 treballadors que estaven en règim d'autònoms s'han donat d'alta en el règim general i 106 persones que tenien contracte laboral s'han convertit en indefinits.

Segons Ginesta, la responsabilitat de Telefónica és subsidiària, perquè ha passat en la seva cadena de subcontractació.

Ginesta ha assegurat que la subcontractació està pensada per a l'«optimització de processos productius»i no per a la reducció dels drets dels treballadors o la reducció de costos laborals.

També ha assegurat que aquesta«important acció inspectora»per part de la Inspecció de Treball va començar gràcies a l'acció coordinada dels comitès d'empresa i treballadors empleats en subcontractadores de Telefónica-Movistar.

tracking