Diari Més

Mobilitat

Renfe canvia el sistema de devolució del bitllet en cas de retards

Es redueixen a quatre els temps de retard estipulats, situant-se en 15, 30, 60 i 90 minuts depenent del tipus de tren

Usuaris d'un tren aturat entre Flix i Móra per una avaria d'electrificació a la línia esperen que els vinguin a rescatar per poder continuar el viatge el 18 de juliol del 2016. Pla general

Renfe, R15, passatgers, rescat, avaria, evacuació, trenACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Renfe estableix un nou sistema de devolució de l'import dels bitllets en cas de retard dels trens. Segons la companyia, això és sinònim d'un«compromís de puntualitat, que simplifica els temps de referència». Aquesta devolució es durà a terme en totes les circumstàncies que poden desencadenar el retard dels trens, també les de força major, com les climatològiques, incendis, interrupció del servei per ordre judicial, policial o governativa, o per limitacions de la infraestructura ferroviària.

Per una banda, el sistema redueixa quatreels temps de retard de referència, sent 15, 30, 60 i 90 minuts, depenent del tipus de comboi. I pel que fa als trens d'Alta Velocitat, es retornael 50% o el 100% de l'import del bitllet.

Aquestesnoves mesures es tradueixende les següents maneres:

- Ave i Avantia: Renfe retornarà el 50% de l'importdel bitllet en retards superiors a 15 minuts, i el 100% si són de més de mitja hora. - Alvia, Euromed i AV City: La companyia reintegraràel 50% del bitllet en retards de més de mitja hora, i el 100% en més de 60 minuts. - Talgo, Altaria, Intercity (LD) i Trenhotel: Renfe retornarà el 50% del bitllet en retards de més de 60 minuts, i el 100% de l'import en retards superior als 90 minuts. - MitjaDistància: La companyia retornaràel 25% de l'import del bitllet en retards de més de 15 minuts, el 50% en més de mitja hora, i el 100% en més de 60 minuts. - Regionals: Es retornarà el 25% de l'import en retards superiors a la mitja hora, el 50% en retards de més de 45 minuts, i la totalitat de diners per més de 60 minuts. - Bitllets promocionals(Promo i Taula): La devolució serà del 50% per retards superiors als 60 minuts, i del 100% permés de 90 minuts.

Formes de devolució

Renfe tambéha estipulat novetats pel que fa a la devolució del bitllet. D'unabanda, mantéel reintegrament del bitllet en metàl·lic. Però a més, afegeix l'opció d'obtenir un import amb un percentatge addicional del 20% a mode de descompte per la compra del següent bitllet; o l'acumulació del descompte amb un 30% extra per a clients del programa de fidelització +Renfe que triïn la devolució en punts.

tracking