Diari Més

Mobilitat

El Ministeri de Foment obre expedient a Vueling i li demana «mesures correctores immediates»

Aviació Civil cita el president de la companyia aquest dilluns a donar explicacions del caos al Prat

Els afectats han fet llargues cues per solucionar els seus casos.

El Ministeri de Foment obre expedient a Vueling i li demana "mesures correctores immediates"ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Espanyola de Seguretat Aèria (AESA), que depèn del Ministeri de Foment, ha obert un expedient a Vueling per «esclarir l'origen dels problemes d'operació dels últims dies». En un comunicat el Ministeri informa que Aviació Civil ha citat aquest dilluns amb caràcter urgent el president de Vueling per «escoltar les seves explicacions i els seus plans per regularitzar la situació»i exigirà a la direcció de la companyia«mesures correctores immediates». Foment recorda a tots els passatgers afectats que els seus drets estan recollits a la Carta Europea de Drets del Viatger.

El secretari d'estat, Julio Gómez-Pomar, ha afirmat que «ni Vueling ni cap altra companyia pot perjudicar milers de viatgers amb el pretext d'una mala planificació».

Des que van començar els retards, dijous passat, l'Agència espanyola de Seguretat Aèria«està vetllant perquè la companyia compleixi amb els drets que assisteixen als passatgers i la situació es regularitzi amb la màxima celeritat», afegeix el comunicat.

Vueling informa que es cancel·laran almenys 14 vols

Vueling ha informat que aquest diumenge es cancel·laran almenys 14 vols dels gairebé 700 programats durant aquesta jornada. A través d'un comunicat, l'aerolínia ha assegurat que avui«la situació està millorant i que s'estan produint un menor nombre de retards». El Director General Comercial i membre del Comitè de Direcció de Vueling, David García Blancas, ha tornat a demanar«disculpes a tots els passatgers que s'estan veient afectats pels problemes d'operativa durant els últims dies». A més, la companyia ha assegurat que «tots aquells que han patit una cancel·lació del seu vol han estat reubicats en els següents vols disponibles o bé se'ls ha ofert el reemborsament de l'import del bitllet si han optat per no viatjar»i que aquesta opció també s'ha ofert als passatgers«que han patit un retard de més de tres hores».

Vueling ha admès que aquesta és una «situació difícil»i ha detallat que tots els empleats de la companyia«estan treballant al màxim nivell per resoldre-la com més aviat millor, reforçant els torns de treball i contractant serveis 'extra' durant el cap de setmana, especialment a l'Àrea d'Atenció al Client». «Tot plegat per poder oferir als nostres passatgers el servei i la qualitat que es mereixen», ha assegurat la companyia en la missiva difosa aquest diumenge a la tarda.

tracking