Diari Més

Salut

19 infants continuen ingressats amb afectació neurològica per enterovirus a tot Catalunya

Quatre dels nens segueixen ingressats a cures intensives

La Unió Europea descarta crear una xarxa de vigilància per l'enterovirus

La Unió Europea descarta crear una xarxa de vigilància per l'enterovirusDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut confirma que 19 infants estan ingressats amb afectació neurològica per enterovirus a diferents hospitals de Catalunya, 4 dels quals continuen a la Unitat de Cures Intensives. En total, en les últimes setmanes s’han detectat 60 casos, la gran majoria dels quals evolucionen favorablement. Des del passat divendres no s’ha confirmat cap nou cas, però el Departament subratlla que cal ser prudents i cauts perquè seria prematur fer prediccions sobre l’evolució d’aquest episodi.

D’altra banda, des de dimecres passat i fins aquest dimarts al matí s'han comptabilitzat fins a 834 trucades sobre enterovirus al telèfon 061 CatSalut Respon. Dimecres se’n van rebre 95 i dijous 229, mentre que divendres ja només se’n van registrar 130 i dissabte 145. Diumenge les consultes van caure fins a 114 i fins a les 08.00 hores d’aquest dimarts s’han rebut 121 consultes. Les peticions més habituals són sobre la simptomatologia, les mesures preventives i els mecanismes de contagi d’aquesta tipologia de virus.

Recomanacions

El Departament de Salut recomana fer vida normal i portar els nens i nenes a l’escola, i només en cas de febre, com ja s’aconsella sempre, no han d’anar als centres escolars o a les escoles bressol.Les infeccions per enterovirus es transmeten fonamentalment per via fecal-oral i respiratòria. Per tant, es recomana reforçar mesures higièniques que ja són molt habituals en les escoles o llars: rentar-se freqüentment les mans amb aigua i sabó o solucions alcohòliques, especialment després d’anar al lavabo i canviar bolquers; tapar-se la boca i el nas amb un mocador d’un sol ús en cas d’esternut, o bé amb la part interna del colze però mai amb les mans, ja que és la via de contagi de virus a d'altres persones.

Cal portar els menors al pediatre quan presentin alguns dels símptomes que s’associen a l’afectació neurològica en el context de la infecció: tremolors, sacsejades, debilitat, dificultat per empassar o somnolència molt marcada, generalment acompanyat de febre.

tracking