Diari Més

Terrorisme

Bèlgica arresta Salah Abdeslam, el terrorista fugitiu dels atemptats de París

«El tenim», assegura el ministre belga Theo Francken en una piulada a Twitter

Bèlgica arresta Salah Abdeslam, el terrorista fugitiu dels atemptats de París

Bèlgica arresta Salah Abdeslam, el terrorista fugitiu dels atemptats de ParísACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia belga ha arrestat aquest divendres el terrorista fugit dels atemptats de París Salah Abdeslam, segons ha confirmat la fiscalia belga. El ministre belga Theo Francken ha piulat: «El tenim». Abdeslam ha estat arrestat i ferit a la cama, segons les informacions difoses a Bèlgica. L’home, que estava desaparegut des dels atemptats del 13 de novembre, en què van morir 130 persones, ha estat detingut després d’una operació antiterrorista al barri de Molenbeek, a Brussel·les. Dimarts, la policia belga va escorcollar un apartament al barri de Forest, al sud-oest de la ciutat, on va morir un altre suposat gihadista i es van trobar ADN i empremtes dactilars d’Abdeslam.

Salah Abdeslam ha estat detingut després d’una forta operació policial al carrer Quatre Vents del barri de Molenbeek, on vivia des de feia anys, i que ja va ser el centre de forts escorcolls just després dels atemptats. L’operació policial al barri que ha acabat amb la detenció d’Abdeslam encara està en marxa perquè un altre sospitós està atrinxerat en un apartament, segons els mitjans belgues.

El primer ministre belga, Charles Michel, i el president francès, François Hollande, segueixen plegats les operacions. Tots dos eren a la cimera de caps d’estat i de govern de la UE que se celebrava a Brussel·les i compareixeran plegats en les properes hores.

tracking