Diari Més

Tribuna

Recuperem l'orgull de ser reusencs!

Coordinador del programa electoral del PSC de Reus

Creado:

Actualizado:

Em fascina, ho reconec. Sempre m'ha seduït. Em refereixo a aquest tarannà reusenc, tan nostre, que és el que ha fet realment gran aquesta ciutat. És l'autèntic significat que s'amaga darrere de paradigmes que ens identifiquen com «Reus, París, Londres» o quan diem «el món de Reus és el món». Aquest esperit està pertot. A peu de carrer, en l'esperit emprenedor dels nostres comerciants, en la força de les nostres entitats, en la nostra identitat que ens porta a dir sempre que som de Reus sigui a Barcelona, a Madrid o a Hèlsinki. Amb orgull, amb dignitat. Nosaltres sabem el que és treballar-s'ho perquè ningú ens ha regalat mai res. I ara és aquest orgull el que hem de retornar a l'Ajuntament de la ciutat. Diguem-ho clar, aquests darrers anys no han estat bons. Hem perdut pistonada. Segur que els que han estat al capdavant del consistori han intentat fer-ho el millor possible, però crec que tots coincidirem a dir que els resultats són clarament millorables. Ha mancat ambició, lideratge, les idees clares i la determinació per dur-les a terme. Ara hem de passar pàgina, hem de canviar per millorar. Sense estridències, ni sorolls, però amb convicció i en benefici de tots i de totes.

Aquests dies són molts els coneguts que em pregunten «però tu perquè t'has posat en això». Ras i curt: perquè estic convençut que Reus mereix més, ens ho mereixem realment, els nostres fills s'ho mereixen. I, sí, podem aconseguir-ho. Sí, podem esdevenir la capital de la innovació no només de les comarques de Catalunya sinó del conjunt del país. Creieu-me, és possible.

Però per obtenir-ho ens cal també algú a l'alcaldia que tingui la determinació de defensar els nostres interessos allà on calgui, enfrontant-se amb qui sigui necessari si és necessari. No algú que vulgui arribar a l'alcaldia com a plataforma per a després no-sé-què. Ens cal algú que vulgui ser alcaldessa de Reus, amb tot el que això suposa. He tingut l'oportunitat aquests darrers mesos de conèixer a la Sandra Guaita. És algú que, per damunt de qualsevol altra consideració política, s'estima Reus. Us ho puc garantir. Com a primera alcaldessa que pot ser de la història de la ciutat té la determinació, l'empenta i la tenacitat per lluitar i defensar els interessos de Reus. Allà on calgui. I és aquest lideratge el que també m'ha empès a comprometre'm a coordinar el programa amb el qual el PSC es presentarà a les eleccions.

Per això us animo a sumar-vos a aquest projecte engrescador que lidera la Sandra Guaita i que té com a únic objectiu que Reus funcioni. Aquest és el canvi que defensem els socialistes. Tornar a recuperar l'orgull i la força que ens havia fet grans. Pensar i defensar Reus, amb R majúscula. Ara bé, això implica un Govern municipal fort, amb una gran majoria i amb un període de temps ampli per poder desenvolupar el projecte de transformació que tenim completament. Evitant fragmentacions que ens restin o que propiciïn sumes de Govern filades que depenguin de grups minoritaris. La clau de l'èxit és una societat emprenedora, com la que tenim, amb un Govern municipal fort i una alcaldessa que sigui i exerceixi d'alcaldessa. Reus mereix més.

I estigueu segurs d'una cosa: si som capaços entre tots de tornar a portar aquesta vitalitat a la plaça del Mercadal els millors dies per Reus estan per venir. El Reus que somiem serà imparable...

tracking