Diari Més

Tribuna

El potencial turístic de Tarragona

Alcalde de Tarragona

Creado:

Actualizado:

Fa pocs dies ens emportàvem la grata sorpresa que la prestigiosa capçalera nord-americana New York Times recomanava Tarragona com una de les 52 ciutats del món per descobrir aquest 2023. En concret ens situava en el lloc número 31 de la llista, com a única ciutat catalana que hi apareix i molts llocs per damunt de la ciutat de Madrid. Quins motius poden haver portat la periodista que signa l'article a enamorar-se de la nostra ciutat? Si fem l'exercici de mirar Tarragona amb ulls de turista, és preciosa. Recórrer els carrers de la Part Alta i trobar-te amb la Catedral, la Muralla, el Pretori i el Circ; resseguir el Passeig de Sant Antoni, admirar l'Amfiteatre, caminar pel passeig de les Palmeres i descobrir el Balcó del Mediterrani, passejar pel Serrallo i explorar la nostra línia de costa amb platges urbanes i altres pràcticament verges; caminar per l'Anella Verda i trobar-te amb l'aqüeducte romà, el Pont del Diable... Quin turista no es queda impressionat davant d'aquest catàleg de meravelles? Si a això l'hi sumem la magnífica gastronomia que trobem a la ciutat, amb el romesco com a estendard dels nostres productes típics, i les nostres tradicions culturals com els castells o les festes populars, és ben comprensible que enamorem els sentits de tots aquells que ens visiten.

Creiem fermament en el potencial de la nostra ciutat per consolidar-nos com a destinació turística de qualitat i sostenible. El 2022 ha sigut un any rècord pel Turisme a Tarragona, molt per sobre de les xifres del 2019. També hem crescut en turistes internacionals, com els nord-americans i ho estem seguint amb atenció.

I per això des del Patronat de Turisme hem fet un gran esforç per promocionar Tarragona amb accions gens explotades fins aquest moment. Ara fa un any vam convocar periodistes especialitzats en viatges i touroperadors a Madrid per posar en valor el nostre patrimoni natural, cultural i patrimonial i també la potència de la nostra gastronomia i els nostres vins. Un audiovisual creat per l'ocasió i un maridatge amb vins de la DO Tarragona van ser la carta de presentació de la nostra ciutat que no va deixar indiferent ningú. Aquest passat mes de novembre vam fer una acció similar a Barcelona, també amb una gran acollida per part de periodistes de mitjans especialitzats i operadors.

Formar part del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat ens obre també espais de promoció internacional molt potents. Anar de la mà d'altres 14 ciutats amb atractius meravellosos ens ha permès promocionar-nos en mercats com l'americà o l'asiàtic, on una delegació del Grup va fer un tour promocional l'any passat per donar a conèixer, entre altres, la ciutat de Tarragona.

En paral·lel, gràcies a haver incorporat al Patronat de Turisme un perfil gerencial molt potent i especialista en posicionament a les xarxes socials i cercadors, hem obert un ampli camp per córrer, anant a buscar aquells visitants que es dissenyen les seves vacances fent cerques per internet i que actualment són la majoria de viatgers.

Tots aquests potencials, sumats al recent Next Generation de 3,5 milions d'euros que ens han concedit per potenciar el Turisme Sostenible i a les intervencions que realitzarem en espais patrimonials ens fan albirar un futur engrescador.

tracking