Diari Més

Tribuna

Passar pàgina, mirar endavant

Alcalde de Cambrils

Creado:

Actualizado:

El nou equip de govern de Cambrils ja és una realitat. Amb la presentació del cartipàs municipal aquest passat dimecres dia 29, hem completat tot el procés administratiu obligatori i ara ja ens posem mans a la feina.

Els tretze regidors i regidores que assumim aquestes responsabilitats, ho fem amb il·lusió però, sobretot, amb autoexigència, decisió, responsabilitat i rigor. Per això serem els més exigents amb nosaltres mateixos i amb l'avaluació dels resultats. Som un equip cohesionat, equilibrat, multidisciplinari i que representa, millor que ningú, la pluralitat d'opcions i visions dels cambrilencs i cambrilenques.

Per això, una vegada complimentats tots els protocols que el bon exercici de la democràcia requereix, és el moment de passar pàgina, mirar endavant i anar per feina. Aquest és un dels punts forts del nostre equip i de la nostra filosofia de treball. No perdrem ni un segon en retrets o respostes als insults o desqualificacions que cadascú de nosaltres hem patit en els darrers dies. I una recomanació per aquells que en són els inspiradors o els autors materials: val més que dediquin al seu temps a treballar en positiu i a construir en comptes de destruir. Ells no hi guanyen res i Cambrils hi perd molt.

Com passa a les curses ciclistes, hem començat una nova etapa, amb un nou equip que lidera la classificació. I això vol dir assumir el que ha passat a les etapes anteriors, i no em refereixo només a la darrera, sinó a totes les anteriors. Però també vol dir, aplicar noves estratègies, nous plantejaments, noves visions. Per aquells que els hi agrada posar adjectius els hi diré que no som revisionistes, no som continuistes, no som conformistes, ni som negacionistes d'allò que s'hagi fet bé. En canvi som renovadors, emprenedors i proactius.

Cambrils és avui com és, tant en els aspectes més positius com en aquells que no ho són tant, gràcies a l'acció dels successius equips de govern que han tingut la responsabilitat de prendre decisions. Per això els regidors i regidores del nou equip de govern, recepcionem aquesta herència amb tots els clarobscurs que pugui incorporar, conscients que tot és millorable.

L'àmplia majoria de tretze regidors i regidores ens dona legitimat i consistència democràtica per exercir l'acció de govern escoltant als cambrilencs i cambrilenques i als dos grups de l'oposició als plenaris, debatent el que faci falta i arribant als acords necessaris perquè Cambrils hi guanyi.

Quan parlo de nova etapa, no em refereixo només a nous regidors i regidores, em refereixo a una renovació total de l'exercici de la tasca de govern. Els canvis ja són efectius en les formes, però, sobretot, també ho seran de fons, amb una acció de govern que no deixarà ningú enrere. S'ha acabat allò de governar només per uns quants o fent prevaldre uns plantejaments ideològics o polítics per damunt dels altres.

Precisament, la pluralitat ideològica, la serenitat en les decisions, el pragmatisme en els objectius i la convicció que Cambrils és de totes i tots i no només d'uns quants, són els elements fonamentals que ens cohesionen com a equip de govern.

Hem passat pàgina. Mirem endavant.

tracking