Diari Més

Tribuna

Torna l'esport

Regidor d'Esports de l'Ajuntament de Reus

Creado:

Actualizado:

Setembre és sinònim de represa de la temporada esportiva i aquesta temporada, especialment, arriba carregada de noves il·lusions i expectatives.

La previsió de tornada gradual a la normalitat continua tenint una amenaça principal en l'evolució de la pandèmia, si bé les ganes de tornar a l'entrenament, a la competició, i molt especialment a les grades, generen vibracions molt positives.

Després d'un estiu marcat per l'esport televisiu, amb les grans voltes ciclistes, els Jocs Olímpics, o ara mateix els Jocs Paralímpics, arriba l'hora dels nostres esportistes. És l'hora dels esports individuals i, molt especialment, dels esports d'equip. Una temporada on les instal·lacions dels nous polilleugers, junt amb la resta d'instal·lacions públiques o privades que acullen el nostre esport local, reviuran la intensitat de la pràctica esportiva de centenars d'esportistes federats i escolars.

Com a regidor d'Esports, i com aficionat, tinc ganes de veure les diferents modalitats esportives que ens ofereixen els nostres clubs. Tinc ganes de gaudir de l'hoquei, del futbol, del bàsquet o del voleibol, entre altres. Tinc ganes de veure el rendiment dels atletes, nedadors o taekwondistes, de veure el millor tenis taula o el millor pàdel. Perquè Reus és Esport no és un eslògan, és una realitat rica, variada i engrescadora.

També el mes de setembre és època de propòsits com el de practicar més exercici físic. La tornada als gimnasos i a les activitats dirigides, sortir a córrer, amb bicicleta o simplement a caminar, també és riquesa esportiva. Ara, amb el nou Passeig de la Boca de la Mina, els recorreguts proposats per les Rutes Reus o la programació d'activitats populars, també arriba el moment d'omplir d'esport el carrer.

Una especial il·lusió col·lectiva és el nou projecte esportiu de ciutat, Reus és Futbol, de la mà de la Fundació Futbol Base Reus, amb l'equip femení amateur; el Genuine; el CF Reddis amb el seu any del centenari i el treball rigorós i divers de les escoles de futbol. També la implicació en el projecte dels amateurs, com la seriosa i consolidada iniciativa del CF Reus Roig i Negre, i les bones expectatives d'omplir les grades amb les penyes d'animació. Vull agrair i fer valdre la feina i la implicació de tots aquells que sumen esforços i treballen per un projecte comú i engrescador per fer gran el futbol de Reus, deixant de banda les divisions i discrepàncies d'aquells que volen generar confusió.

Finalment, vull mostrar el nostre suport i condol per l'impacte que la covid-19 ha provocat en alguns esportistes i aficionats, tant per les pèrdues humanes com les econòmiques. Tinc el desig i la ferma convicció que la vacunació massiva ens permetrà recuperar el pols vital, esportiu, social, d'ocupació i econòmic de l'esport.

Reus és Esport i, per tant, us convido a practicar-lo i a viure'l intensament tot l'any.

tracking