Diari Més

Tribuna

No podem seguir governant amb l'EINA

Exregidor d'Altafulla

Creado:

Actualizado:

Raons de fons: diferent model de poble (carrers oberts, platges amb aparcaments, suport a l'economia del turisme, habitatges socials amb el 20% del sòl dels plans parcials pactant amb els promotors) i diferent horitzó per a Catalunya (unitat civil que ha partit l'independentisme, articulació federal dins Espanya). Pel model de poble Eina està molt proper a Alternativa Altafulla (AA) –amb qui ja havia governat en dues etapes– i per independentisme amb Junts.

Primeres incomoditats: en signar el pacte no s'hi inclou el programa de govern concret pactat. Hem d'acceptar que es digui «republicà (i de canvi)». El primer gest de la coalcaldia fou de retirar la bandera constitucional espanyola. Hem d'acceptar un càrrec de confiança de la seva llista.

Primera crisi: alarma entre el sector turístic per model de regeneració de platja, que a Vora Mar porta a arrasar atzavares, que feien contenció. No ens agraden les intervencions de trinxeres o canyes. Finalment, Costes pot portar sorra de la platja de la Roca de Gaià a les del terme d'Altafulla. I quant ha trigat la rehabilitació de la passarel·la i de colgar les pedres al mig de la platja del Fortí.

Realitzacions de les àrees de la regidora Inma Morales: senyalització per a les parades del mercat del dimarts; ordenació de la circulació a l'eix carrers Llevant-Mestra, eixample de l'aparcament a la plaça de les Àmfores per als banyistes de la platja del Fortí, pintar les places per a minusvàlids i per un d'ells, un gual, bancs als entorns de l'ermita de sant Antoni, la plurianual de poda d'arbres i zones verdes públiques, trasllat del parc infantil de la Caputxeta, dos pipis cans, caseta per a gossos abandonats, barana per accés a plaça de l'església, primer pla de rebaix de voreres per cotxets i cadira de rodes, conveni amb Càritas, connexió amb tots els majors de seixanta anys, durant el confinament.

Durant la modificació del pla parcial dels Safranars vam intentar un pacte entre el promotor Cárceles i la regidora d'Urbanisme i va ser impossible. La conseqüència és que es paralitzarà l'execució del planejament de la zona, on segons el nou acordat –que vam acceptar per lleialtat– es publiciten 45 habitatges socials que mai no arribaran. Criteri d'Eina: venint de Tarragona no es poden veure edificacions sinó pins...

Segona crisi: per les contínues invasions en via pública de la regidora d'Urbanisme.

Prèviament, no ens havia agradat gens que l'Eina, en fer balanç a mitja legislatura, digués que ajudaven la nostra regidora – com també la d'Ara – per menys experiència; i els darrers dies, ja en el debat per la renúncia, han acusat la nostra regidora de «limitada i influenciable». L'han volgut ajudar tant que s'ha sentit anul·lada.

Crisi definitiva: aquest menysteniment s'ha concretat darrerament en no asfaltar el carrer dels Pescadors, en no pot aparcar al carrer dels Castellers, els canvis a circulació pel carrer de la Vinya Gran i, sobretot, al carrer de Dalt, una amb intervenció que no era la pactada. Massa canvis en àrees exclusives a concurrent de la nostra regidora ens feien mal a la vista

Per acabar de complicar-ho, el projecte que fa més il·lusió a la nostra regidora, la Residència de gent Gran i Centre de Dia que ja té avançat el seu model, per a l'Eina també candidat a ubicació l'actual magatzem de la brigada en lloc del previst i pressupostat al sòl públic de la Cabana, proposat per Inma Morales per consell de J. Mª Gené, que fou alcalde per PSC en dues tongades.

La nostra regidora s'ha cansat del malestar personal acumulat de tantes enrabiades. Ha perdut la il·lusió de continuar a un govern que no ha sabut reunir-se regularment per establir una bona coordinació.

Per tant, ens veiem obligats a la dolorosa decisió de decidir de sortir del govern d'Altafulla, amb l'Eina com a gran majoria. Inma Morales presenta la renúncia amb el suport unànime del grup.

Passem a l'oposició, des de la qual no participarem en cap moció de censura, ni formarem blocs, actuarem amb esperit constructiu en cada votació al Ple, on la nostra regidora exercirà el control a l'acció del govern des del torn de preguntes. Control que facilitarà el bon criteri d'Eina de seguir com a pauta l'acord i el programa de Govern pactat amb PSC i ARA.

Hem pogut servir a Altafulla amb responsabilitats (massa retallades) a via pública i mobilitat i en gent gran i benestar animal. Seguirem servint des de l'oposició.

tracking