Diari Més

Tribuna

A l'equador del mandat: el Reus que volem i el Reus que tenim

Portaveu del PSC a l'Ajuntament de Reus

Creado:

Actualizado:

Hem passat l'equador del mandat i és el moment de fer balanç de la gestió del govern (Junts, ERC i Ara Reus), de retre comptes davant de la ciutadania de quina ha estat la nostra tasca com a principal grup de l'oposició en aquests dos anys i d'explicar quina serà la nostra feina a partir d'ara per construir una alternativa engrescadora que al 2023 que ens faci recuperar el govern de la ciutat.

La pandèmia, i tota la problemàtica social i econòmica que se'n deriva, han marcat aquests dos anys, força complicats. Ara, més que mai, s'hauria de treballar per minimitzar els efectes d'aquesta crisi sobre l'economia local i els col·lectius més vulnerables de la societat. Travessem moments molt difícils i cal posar les persones i les seves necessitats al centre de l'acció política. I per contra, el nostre govern va prenent decisions en la direcció contrària i vetant propostes de l'oposició en benefici de la ciutat i del conjunt dels reusencs i reusenques. Despropòsits com la voluntat de tancar el Mercat del Carrilet (una decisió que gràcies a la pressió ciutadana, ha quedat aturada); l'anunci de construir una piscina coberta que ningú no demana, gestionada per una empresa privada però pagada amb els nostres diners; presumir de superàvits milionaris quan això significa que no es gasten tots els diners recaptats i, per tant, es deixen de prestar serveis a la ciutadania; mantenir pressió fiscal molt alta, o la incapacitat per construir ni un sol habitatge social (recordem un cop més que l'alcalde en va prometre 1.000 en campanya i que encara no ha començat), exemplifiquen una manera de fer que és a anys llum de la gestió que nosaltres entenem que s'ha de fer per posar les persones al centre de l'acció política.

Mai no havíem tingut un govern tan allunyat de la ciutadania. Cal escoltar i resoldre les necessitats de les persones. De totes. I un govern que no treballa en benefici de tothom, només provoca que la ciutat vagi enrere. És el Reus que tenim en contraposició al Reus que volem.

Per això, fem una tasca rigorosa i responsable de control de l'acció de govern, preguntant i denunciant tot allò que no es fa bé, però també de propostes i de suport a la ciutadania. El PSC és a l'Ajuntament per ser útil als reusencs i reusenques, per escoltar-vos, vehicular les vostres necessitats i fer-les arribar allà on pertoqui. I així continuarem: al costat de les persones escoltant i treballant per tirar endavant els nostres compromisos amb la ciutadania, per solucionar els problemes del dia a dia i, sobretot, aportant propostes per minimitzar els efectes de la pandèmia sobre l'economia local i els col·lectius més vulnerables de la societat.

Els reusencs i reusenques mereixem uns representants polítics capaços de reaccionar i afrontar el futur immediat amb les màximes garanties d'èxit. Els sis regidors que formem el grup municipal socialista vetllem perquè així sigui. I així continuarem fins a al final del mandat. Al costat de la gent. En aquests primers anys hem fet més de 250 trobades ciutadanes, assistint a les convocatòries d'entitats i associacions; sent presents als barris per escoltar i explicar el nostre projecte; fent reunions amb qui vol millorar el seu futur i traslladant al govern un centenar de peticions de persones i col·lectius que ens ho han demanat.

Aquest és l'únic camí per construir l'alternativa al govern de junts, ERC i AraReus, una fórmula ja esgotada; per demostrar que som l'opció per retornar la il·lusió a la ciutat i per aconseguir, amb tots vosaltres, un altre Reus guanyant les properes eleccions municipals. Estem construint el projecte que permetrà al socialisme ser al govern de la ciutat i desenvolupar una proposta que posi les persones al centre de l'acció política.

Des d'aquí fem una crida a la ciutadania a afegir-se al nostre projecte per tornar a fer de Reus una ciutat emprenedora, dinàmica, capdavantera, que ofereixi oportunitats i que siguin un referent de qualitat de vida. No podem esperar més, el futur és nostre.

tracking