Diari Més

El futur comercial de Tarragona

Regidor del PSC a l'Ajuntament de Tarragona

Creado:

Actualizado:

Venim d'un moment crític en molts àmbits per la maleïda pandèmia, però amb l'èxit de la vacunació cada cop veiem més a prop la tan desitjada «llum al final del túnel». És per això que ara és un moment important per a les ciutats. És l'hora de fer plantejaments de futur eficients que ajudin a millorar els sectors claus de les ciutats i permetin donar embranzida a la gent que hi habita. Dos dels àmbits més afectats, especialment a la nostra ciutat, són el comerç i el turisme.

A escala comercial Tarragona sempre ha estat una ciutat difícil, però la política comercial dels darrers dos anys no convida a l'optimisme. Des de l'inici del mandat no ha quedat clar cap a on va aquest govern. Seguim sense conèixer quina estratègia han dissenyat per a la recuperació d'un teixit que necessita un lideratge potent i amb experiència, i no canvis de cartipàs constants.

Just abans de la pandèmia, els i les socialistes va plantejar diferents campanyes de dinamització, que inicialment no van ser ben acollides per l'actual govern amb l'argument de no creure en el nostre model. Mesos després, van implantar les nostres propostes i van traure pit de l'èxit de tancar carrers, de donar subvencions o de bonificar la taxa d'escombraries o d'ocupació pública. Ens alegrem que reculessin. També celebrem que apostessin, encara que fos malament i tard, per la idea dels bons comercials. Així i tot, avui dia els bons encara no han vist la llum, mentre que a altres municipis funcionen amb èxit des de fa temps.

Constatem doncs, que continuen amb la dinàmica de no donar solucions i de generar inseguretat a tots aquells que volen tirar endavant els seus negocis. Si analitzem les campanyes d´ajuts directes al sector, el resultat és sagnant. Del conjunt de les campanyes pressupostades (quasi un milió d'euros), només s'ha executat un 37%. Alguna cosa falla quan les ajudes no arriben.

Una situació semblant passa amb el turisme. Tarragona, pel seu clima, per la seva geografia i la seva història, sempre serà un destí atractiu. El turisme és un motor econòmic i social vital pel nostre futur. Per tant, és complicat entendre, que tot i la situació viscuda, es porti més d'un any i mig sense la figura del gerent del Patronat de Turisme, qui hagués liderat la planificació estratègica de l'època estival d'aquest any, a més de pensar en com estructurar les noves formes de turisme. Això sí, segons les darreres notícies, en dos anys de govern haurem tingut tres consellers i conselleres, però cap gerent.

En definitiva, és un moment essencial pel desenvolupament de polítiques que potenciïn el nostre comerç i el nostre turisme. Si no treballem ara, perdrem un terreny difícilment recuperable davant d'altres ciutats.

tracking