Diari Més

Tribuna

Reflexions sobre els torns a l'estació de Sant Vicenç de Calders

Responsable de la Comissió de Mobilitat de la Comarcal d’Esquerra Republicana del Baix Penedès

Creado:

Actualizado:

Com a responsable de la comissió de mobilitat de la comarcal d’Esquerra Republicana del Baix Penedès, voldria escriure aquest article per posar de manifest les meves reflexions aquesta suposada millora de les infraestructures de parades de Rodalies de la vila de Vendrell que han començat per posar torns a l’estació de Sant Vicenç de Calders.

Una de les fotografies que corre per les xarxes socials de l’ajuntament de Vendrell fent propaganda mediàtica de la gestió d’aquest Govern optimista copat pels 9 del PSC, ha sigut aquest tuit on l’ajuntament de Vendrell anuncia la instal·lació de torns per l’estació de Sant Vicenç de Calders; com a primera aportació a les millores de les estacions del nostre municipi, dintre del compromís adquirit per al president de Renfe amb el Batlle de Vendrell Kenneth Martínez.

En la meva opinió, dintre del marc de millora de les estacions de Rodalies del municipi de Vendrell en matèria infraestructural que és l’àmbit en el qual Renfe Operadora pot actuar, caldria posar de manifest que les estacions del Vendrell precisen altres inversions per poder dir que estem millorant el servei. Per una banda trobem que l’estació de Sant Vicenç de Calders té deficiències molt més profundes des del punt de vista infraestructural. La primera d’elles, és un aparcament en condicions per als usuaris a peu d’estació, donat que l’actual no supera les 80 places i això és un problema per a molta gent que ha d’aparcar ara per ara quan no troba lloc, en un descampat en unes condicions nefastes, ple de brutícia i amb un terreny irregular que per exemple no és gens accessible per una persona amb mobilitat reduïda.

Pel que fa a la infraestructura interior de l’estació caldria dir que una estació amb tanta rotació de passatgers amb serveis de Rodalies, provincials i interprovincials, requereix una cosa tan normal i necessària al segle XXI com pot ser un lavabo independent del bar.

Pet el tant des del meu punt de vista cal invertir diners a millorar l’aparcament a peu d’estació i caldria construir uns lavabos per als usuaris independents del bar.

Seguint amb les inversions necessàries per millorar les estacions de Vendrell, caldria dir que podien haver gastat els diners dels torns en ampliar els porxos a l’estació del nucli urbà de Vendrell que té una mancança important en aquesta matèria i que suposa que quan plou aglomeracions sota els petits espais que hi han amb sostre i quan deixa de ploure la inutilitat dels seients donat que queden tots mullats. Una altra cosa que es podria canviar són els ascensors que tenen peces obsoletes i que van suposar durant aquesta legislatura en la qual el senyor Martínez estava al davant de l’ajuntament aturat d’aquest equipament que vull recordar, és fonamental per garantir l’accessibilitat al transport per tothom.

Per tant caldria incidir en què s’ha de començar per aquí en la meva humil opinió i no en ficar torns.

Però bé, el batlle de Vendrell una persona molt optimista, es congratula que es fiquin torns per al pas dels usuaris, i treu aquesta foto de propaganda institucional, mentre és incapaç de fer que es facin millores infraestructurals a les estacions que millorarien el confort i l’accessibilitat dels usuaris.

Doncs bé, ja per acabar li diré a l’alcalde del Vendrell que la prioritat de la Comissió comarcal de mobilitat d’Esquerra Republicana son i seran sempre les persones usuàries i per tant, encara que vostè vegi com una millora ficar torns, nosaltres entenem que primer són les persones i que aquesta inversió no millora en res la qualitat dels serveis per als usuaris.

tracking