Diari Més

Creado:

Actualizado:

Realment, sóc un masoquista. Sabeu? Fa uns dies vaig tenir la humorada de seguir per Internet el debat (per dir-ne alguna cosa) entre els senyors (també per dir-ne alguna cosa) Trump, actual inquilí de la Casa Blanca (White House, com diuen ells) i Biden, que vol desnonar-lo per ficar-s’hi ell.

No és que tingués molt d’interès per aquella confrontació; però com que a la part hispànica de la vella pell de brau algun dia tindrem eleccions generals (aquí, a casa nostra ja les han convocades autonòmiques per al 14 de febrer, –ves per on!–, dia dels enamorats), vaig voler veure a qui imitaran els nostres polítics, disposats sempre a copiar qualsevol bajanada made in USA.

Com sempre, tenia la Mixeta (així s’anomena la meva gateta) sobre la falda. Al començament semblava interessada pel tema. Després, vaig adonar-me’n que la seva atenció es centrava a la coreografia de l’esdeveniment.

Quan el senyor Wallace, moderador de l’acte, va donar el senyal de començar i va encetar-se aquell devessall d’insults, desqualificacions i «tu, més!»... i que no sorgia cap idea per a la governació de «la més gran democràcia del món» (Algú s’ho creu això?), Mixeta va arrufar el seu morret i, amb els seus ullassos verds, em va mirar com dient: «I tu vols continuar veient això?». Jo vaig fer que sí, mentre en Trump i en Biden anaven a la seva bola, a veure qui la deia més grossa, la gateta va fixar un instant la seva mirada a la pantalla, va fer posat de pensar «i diuen que sóc un animal, jo!».

Aleshores, es va enroscar sobre si mateixa i es va posar a dormir malgrat la cridòria dels il·lustres energúmens. Jo que sí, vaig contemplar l’elegància adormida de Mixeta i vaig reflexionar: «Sortosament, encara hi ha intel·ligència en aquest planeta».

I si voleu posar-ne una mica a la vostra vida, truqueu immediatament al 669 66 67 94, el telèfon de l’Associació Vallsgat i deixeu-vos adoptar per un mixo. En tenen de totes les edats, colors i sexes. No us en penedireu. I us els poden portar, a més de la a capital de l’Alt Camp, a Tarragona i a Barcelona.

tracking