Diari Més

Tribuna

Cuidem-nos, depèn de nosaltres!

Alcalde de Tarragona

Creado:

Actualizado:

Els darrers dies hem constatat que estem lluny d’aconseguir el control de la COVID 19 i que la convivència amb l’activitat econòmica i social està resultant molt difícil. Ens trobem davant de l’escenari que menys voldríem tenir, el d’una segona onada d’expansió del coronavirus. L’extensió i les conseqüències d’aquesta onada ningú les sap amb exactitud. Comprovem, preocupats, com tornen a augmentar les hospitalitzacions i l’ocupació de llits d’UCI. I ens veiem impel·lits a fer tot allò que puguem per allunyar-nos del col·lapse sanitari i evitar que els professionals de la salut i de les residències de gent gran tornin a suportar una situació d’estrès físic i emocional com el que van patir a la primavera.

Si bé és cert que fins ara Tarragona s’ha mantingut amb uns índex de risc millors que altres grans ciutats del país i que poblacions del nostre entorn, hem de preparar-nos per a qualsevol eventualitat i fer tot allò que estigui a les nostres mans, pensant que d’allò que fem cadascú de nosaltres en depèn el control de la pandèmia. La responsabilitat compartida ens fa forts. Això ho saben molt bé les institucions i entitats amb qui hem mantingut un contacte continuat els darrers mesos, des de les governamentals, a les associacions veïnals, passant per les culturals, esportives, econòmiques i socials.

En aquests moments, els especialistes plantegen un creixement dels contagis, a tot el país, superior al 30% en un marge curt de temps. Com Ajuntament, la nostra obligació és fer tot el possible per aturar l’expansió accelerada de la pandèmia i protegir tant com puguem la ciutadania. Es tracta de construir un dic de contenció del COVID19, que inclou l’assumpció de decisions en aquells àmbits on tenim competència.

Aquest dic el construirem si evitem els desplaçaments i limitem la interacció social. Per això prenem mesures quirúrgiques, temporals, que algunes poden semblar contradictòries amb les estratègies de llarg recorregut que el nostre ajuntament manté, fins i tot mesures preses a contracor i amb dolor. Però hem de fer tot allò que està a les nostres mans per poder garantir la màxima activitat com abans millor. Per això evitem les actuacions amb públic als espais esportius i culturals municipals.

Estem compromesos amb la reactivació cívica, econòmica i social de Tarragona. Tornarem a fer de Tarragona un referent cultural del país, com hem fet durant tot aquest estiu, quan hem demostrat, a vegades a contracorrent, que la cultura és segura. Ens ho creiem i en fem bandera. Ni la cultura, ni l’esport, ni la restauració són el problema. El problema és la dificultat per evitar l’expansió dels contagis i la saturació dels hospitals. Ara tocar serrar les dents, abocar-nos a contenir el coronavirus i recuperar l’empenta. En quinze dies podrem fer les primeres valoracions.

Tots hem d’actuar com si tot depengués de cadascú de nosaltres.

tracking