Diari Més

Tribuna

Tarragona torna a perdre

Regidora del grup municipal socialista a Tarragona

Creado:

Actualizado:

Si deixem escapar tots els trens, al final no es tindrà en compte la nostra parada. Aquesta frase és del meu company Berni Álvarez i és del més encertat que he llegit darrerament. Ell es referia amb aquesta metàfora al fet que l’Ajuntament de Tarragona ha deixat escapar de nou un esdeveniment de projecció europea, el partit de bàsquet de pretemporada entre el Joventut i València, un fet que és un exemple més d’oportunitat perduda.

Governar vol dir buscar solucions i opcions quan tens dificultats per endavant. Vol dir ser generós, mirar per la ciutat i cercar consensos. Vol dir anar més enllà de la gestió de focs del dia per tenir una mirada alta i valenta, que permeti aprofitar les oportunitats del dia a dia i guanyar respecte entre propis estranys, sense cercar excuses de mal pagador.

En el darrer any, hem tingut greus decepcions en esdeveniments esportius importants que permeten tenir als nostres joves referents que els motiven per créixer i sentir-se orgullosos de la seva ciutat. Hem perdut el 3x3, el Centre de tecnificació de la Federació Espanyola de Bàsquet o el mundial d’handbol, tal com ha recordat el meu company Berni Álvarez aquesta mateixa setmana.

A la pèrdua d’oportunitats cal afegir que hem deixat que la Generalitat ens passi la mà per la cara desdient-se dels seus compromisos, com és el de lliurar a la ciutat un Palau d’Esports a l’Anella Mediterrània, sense condicions. Ara, ens volem fer pagar la festa d’acabar l’equipament i, al damunt, sense cedir-ne la titularitat a Tarragona, la qual cosa és un menys preu pels tarragonins i tarragonines. A banda deixo l’acord històric que fa uns dies es va conèixer per fer el nou Hospital de Girona o la compra per part de la Generalitat de l’Hospital de Reus, mentre que aquí l’hospital Joan XXIII va sobrevivint com pot esperant una reforma històrica que fa anys que s’anuncia sense cap resultat real.

Des del Partit dels Socialistes de Catalunya, ens vam oferir a l’actual govern municipal a fer pinya, a anar plegats a exigir a la Generalitat el que la ciutat mereix, a demanar en bloc que Tarragona rebi el tracte que mereix com a capital catalana que és. La resposta, el silenci o la crítica a gestions anteriors com a excusa de mal pagador de què està passant ara.

El Partit dels Socialistes de Catalunya va guanyar les eleccions el juny de 2019. Esquerra Republicana de Catalunya i En Comú Podem van decidir buscar aliances per fer-nos fora del govern. És legítim, res a dir. Però llavors, si us plau, governin... perquè ho trobem a faltar, perquè estem perdent oportunitats, perquè els hi falta valentia per enfrontar-se a la Generalitat com han fet abans altres alcaldes, com Josep Fèlix Ballesteros amb el tema de l’aigua i les vegueries i abans que ell altres. I, sobretot, siguin valents per agafar les oportunitats que ens arriben. Estem a ple estiu, sense gerent al Patronat de Turisme de Tarragona, i al damunt perdent oportunitats de projecció europea, en aquest cas a través del món de l’esport, que altres (Salou) sabran aprofitar. Tarragona és una gran ciutat, i mereix un govern que s’ho cregui de veritat.

tracking