Diari Més

Creado:

Actualizado:

Torno a utilitzar titulars periodístics i frases per fer una cronologia del que estem vivint aquests dies inimaginables i estranys. És un copiar i pegar? Si, però selectiu i sense fotografies. Vol ser una crònica local, nacional i internacional dels darrers quinze dies. Vivim confinats i encara tenim per un més, com a mínim. Ja hem fet el pic, però tornar a la normalitat serà llarg.

22 de març. La COVID-19 amenaça als pecadors; Els ingressos en les UCI munten un 41% en 24 hores; L’autònom, el més perjudicat; El confinament destapa l’escassa digitalització de les empreses; La banca demana que els avals públics cobreixin el 80% per evitar pèrdues; El teletreball competeix amb l’oci per l’accés a internet.

23 de març. Sánchez amplia l’estat d’alarma fins a l’11 d’abril; El virus es grumeja amb els sanitaris, que són el 12% de contagiats; Viseres fetes amb impressores 3-D; El repte: frenar el pas de crisi vírica a pandèmia social; Delinqüència en temps del coronavirus; Organitzacions empresarials clamen per una moratòria fiscal; La UE prepara mesures fiscals; Fins després, Tòquio: «És la guerra».

24 de març. Tres morts en el Joan XXIII; Tarragona descarta un hospital de campanya; Sanitaris contagiats, entre la impotència i les llàgrimes; «El més difícil és dir qui es queda fora les UCI»; 20.000 milions per avalar crèdits.

25 de març. «La grip A de 2009 fou una advertència»; La COVID-19 deixa petita les UCI dels hospitals; «Ni tots els nens tenen ordinador, ni tots els pares poden ajudar-los»; Residències, l’epidèmia opaca; La pol·lució de l’aire es desploma; El coronavirus deixa temporalment sense feina a tota la plantilla de Lear; Més de 760.000 treballadors entren en atur temporal; La URV estudia com podria avaluar als seus alumnes a distància; La Fiscalia investiga la trobada d’ancians morts; Els homes més vulnerables que les dones; La pitjor xifra: 462 morts en 24 hores; L’especulació bloqueja l’arribada de material sanitari; L’FMI pronostica que la crisi serà tant greu com la del 2008; El Govern aprova un primer paquet d’avals de 20.000 milions.

26 de març. CCOO denuncia ERTO fraudulents en la química; La COVID-19 es cobrarà un milió de treballadors i mig milió d’empreses; Espanya i altres vuit països demanen bonus europeus; Els pastissers estudien posposar el Dia de la Mona; Espanya compra equips de protecció a la Xina per 432 milions d’euros; Hi ha un mercat negre; «Si no canviem de forma de vida, cada vegada patirem més epidèmies»; Un rescat de set bilions; Sánchez, Macron i Conte pressionen per una acció ferma de la UE; El Corte Inglés presenta un ERTO per a 25.900 empleats; L’Executiu ultima una suspensió del lloguer per als més vulnerables.

27 de març. La Diputació avançarà 22 milions als municipis; Consistoris i Port acceleren el pagament de 19 milions al sector privat; Les aerolínies adverteixen que perillen 750.000 llocs de feina; El G-20 promet injectar 5 bilions de dòlars a l’economia; La cultura exigeix un rescat; El confinament promou el bricolatge i les reparacions casolanes; El coronavirus està aquí per quedar-se.

28 de març. Les UCI col·lapsades; El confinament agreuja la situació de les víctimes de violència masclista; Gels desinfectants al doble de preu; Tarragona ja té 18 morts.

29 de març. La gestió d’una crisi sanitària inèdita; «Pericles: no ens podem salvar a títol individual»; El dia que Sánchez i Conte es plantaren; El Govern bloqueja els comiats i el fi dels contractes temporals; El sanitari jubilat que torna a treballar; La Generalitat fixarà preus màxims per a les funeràries; Els pescadors amarren les barques; L’habitatge, el refugi contra el coronavirus; Paralitzada l’activitat econòmica no essencial; Farmàcies i òptiques segueixen al peu del canó; Tarragona suma 21 morts en els quinze dies d’emergència; La pandèmia té enjòlit a tot el món; «Estem més preparats per aquesta crisi que en 2008»; Situacions excepcionals, mesures excepcionals; El Tarraco Viva ajornat fins a la tardor; «Cap a una globalització diferent»; Dubtes en els expedients ERTO; «És imprescindible que el Govern rescati a les Pymes i als autònoms»; L’OMS: el coronavirus no es transmet a distància per l’aire; Els arquitectes urgeixen repensar la tipologia de pisos.

30 de març. Agricultors i ramaders reivindiquen la seva importància: són la despensa d’un país; La construcció el sector més afectat; El Govern carrega a les empreses el cost del confinament; «Aquests moments seran recordats com una gran ruptura històrica»; Covid-19: la setmana més dura; «Hi ha molta angoixa per falta de recursos»; Tarragona suma sis morts més i s’eleva al total de 32.

31 de març. El consum elèctric registra caigudes de 12%; La construcció envia a casa un milió d’assalariats i 256.000 autònoms; «El meu pare mor i ni tan sols van poder acomiadar-nos d’ell»; Tarragona ja té 656 persones infectades; El Govern català reclama un «confinament tributari»; Espanya comptabilitza més casos que la Xina, però el 20% ja estan sans; El Govern es disculpa per la incertesa, però rebat als empresaris; Els autònoms, aturats, afronten el pagament de 1.000 milions a; Les vendes en el Mercat del Camp cauen un 40%; Llei de Segona Oportunitat per autònoms, la gran desconeguda.

1 d’abril. El govern català estima en 1.800 milions el cost per combatre la pandèmia; L’exèrcit ja actua en més de 30 municipis catalans; Generalitat i Suprem xoquen pel confinament dels presos de l’1-O; La contaminació pel trànsit cau un 89% a la província; PortAventura presenta un ERTO per a 1.492 treballadors; Les mesures contra el coronavirus ja han evitat 16.000 morts a Espanya; Quatre comunitats tenen les UCI saturades; La selectivitat es farà del 7 al 9 de juliol; Els transportistes exigeixen millors serveis en les àrees de descans.

2 d’abril. SOS de les residències: «Necessitem personal ja»; Jornada negra a Tarragona: dotze morts en un sol dia; Els estudiants reforcen hospitals per alleugerar l’estrès de les plantilles; Espanya és el segon país del món amb més recuperats de Covid-19: gairebé 23.000; El triangle polítics-experts-societat civil és un tamboret coix i mal aprofitat; La xifra de morts en residències es dobla a Catalunya en una setmana; La parada turística posa en risc més de 10.000 milions a Catalunya.

3 d’abril. Destrucció històrica dels llocs de treball: 51.513 a la província i 900.000 a Espanya; 620.000 treballadors cobren la prestació per ERTO; El malalt tipus tarragoní: dona entre els 50 i 60 anys; Els Pallaresos demana ajut a l’UME pels 20 positius a la residència; Un de cada quatre morts vivia en una residència; Espanya supera els 10.000 morts; El govern català assumeix l’ajut militar; Els geriàtrics han reaccionat molt tard; Seat produeix 3.000 respiradors a la setmana; Les universitats donaren avui per acabat el curs; Espanya rep 1 milió de tests ràpids.

4 d’abril. La UE negocia per a Espanya i Itàlia un fons de 80.000 milions; Sánchez vol suport polític per a prorrogar l’estat d’alarma; Els partits rivalitzen per veure qui és més solidari amb la sanitat; L’independentisme internacionalitza el seu xoc amb el TS; Deu pensadors aventuren una societat més solidària i una refundació de la política; Record tràgic: 18 morts en un dia a la província; Encara som a temps d’extingir la pandèmia; El personal dels geriàtrics el col·lectiu més exposat.

5 d’abril. 32 morts i 70 positius a residències de gent gran del Camp de Tarragona; Europa supera el mig milió de contagis de coronavirus i s’apropa a les 41.000 morts; Sánchez avisa que l’estat d’alarma continuarà fins finals d’abril i proposa uns nous pactes de la Moncloa; Un pacte per la reconstrucció: avui la societat és molt més complexa que la del 1977; «Estem com hospitals de guerra». La immunitat pot arribar a 7 milions d’espanyols; «Arribarà un moment en què no aguantarem més»; Com derrotar el virus en deu setmanes: tests, personal protegit i criteri científic; El confinament produeix efecte: cauen els nous contagis i les hospitalitzacions.

tracking