Diari Més

Tribuna

Ens en sortirem

Presidenta de la Diputació de Tarragona

Creado:

Actualizado:

No en tingueu cap dubte, ens en sortirem perquè entre totes i tots ho farem possible. Quan es produeix una crisi, les administracions tenim l’obligació de redoblar esforços per mitigar-ne els efectes sobre les persones a les quals prestem servei. En moments com el que ara ens toca viure, aquesta obligació es converteix en una responsabilitat ineludible: l’emergència sanitària derivada del coronavirus ha posat la ciutadania dels nostres municipis en una situació delicada, i només una reacció ràpida i decidida de les institucions públiques, les entitats i el conjunt de la població ens ajudarà a sortir-nos-en. Ara toca ser optimistes i fer front a la Covid-19 amb totes les nostres energies. La solidaritat de la ciutadania ens mostra el camí a seguir, la col·laboració entre tothom és determinant per aconseguir-ho. No puc deixar de meravellar-me per les accions solidàries arreu del país; per com les persones, des de la seva individualitat col·laboren amb la col·lectivitat per aconseguir un objectiu comú i superar aquesta crisi amb èxit. Com a presidenta de la Diputació de Tarragona, representant del món local de la nostra demarcació, agraeixo l’esforç de tots els municipis, del més petit al més gran, per enfront de la situació. Agraeixo enormement tot l’esforç que estan duent a terme.

Des del primer moment, a la Diputació vam creure que calia ser proactius, avançar-nos a les necessitats que podrien anar sorgint i també pensar en clau de futur. Primer calia preservar la salut de les persones, per aquest motiu vam decidir tancar els centres educatius, les oficines de BASE i tots els serveis de la Diputació i vam enviar tot el personal a treballar des de casa. Calia ser ràpids i eficaços i, en aquest sentit, tot el personal de la institució ha respost de manera exemplar.

Però, tot i el confinament, hem estat treballant intensament. Hem posat en marxa mesures extraordinàries per fer front a la crisi de manera immediata i també per prevenir-ne possibles efectes un cop se superi la pandèmia. Així, hem ajornat temporalment el pagament de tributs a través de l’organisme BASE-Gestió d’ingressos per ajudar la ciutadania en l’economia familiar. Però, alhora, hem pres mesures per garantir la liquiditat dels ajuntaments del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès perquè puguin continuar afrontant el pagament de factures i la prestació de serveis bàsics dels seus municipis. Així, hem fet efectiu el pagament d’una bestreta de 22 milions d’euros que contribueix a la viabilitat econòmica dels ens locals. També hem actuat de forma concreta en ajudar els centres sanitaris, amb la donació de 6.000 guants de nitril procedents dels nostres centres d’ensenyament; la compra d’equips de protecció individual (EPIs) per ajudar municipis de menys de 500 habitants, que són els que presenten més dificultats d’accés al mercat global, i la desinfecció de carrers de pobles petits, entre altres accions destinades a la protecció de les persones. Perquè, al cap i a la fi, res té sentit si no som capaços de prioritzar la salut de les persones per davant de tot. Després vindran les mesures per pal·liar la consegüent crisi social i econòmica que es derivarà, de ben segur, d’aquesta emergència sanitària.

En aquest sentit, també treballem en clau de futur. A la Diputació ja hem començat a idear iniciatives en l’àmbit del turisme, l’emprenedoria i l’activitat econòmica en general per tal de propiciar que l’economia de la nostra regió torni ben aviat a la normalitat. Actuem, en definitiva, per evitar en la mesura del possible que la crisi del coronavirus afecti negativament el futur dels municipis, de les empreses, dels autònoms i petit empresariat i del conjunt de la gent de l’àmbit rural i urbà de les nostres comarques.

No vull acabar sense fer arribar els meus ànims i solidaritat a totes les persones afectades per la malaltia, i el condol més sentit al voltant de les que no van poder superar-la.

Així mateix, vull enviar un missatge d’agraïment a tot el personal sanitari de la Regió del Camp de Tarragona i de la Regió de Terres de l’Ebre. La seva tasca, el seu esforç i la seva actitud són mereixedores de tots els aplaudiments que des dels balcons del confinament podem sentir cada vespre. Des d’aquí, el meu particular i sentit aplaudiment. El sacrifici personal i la vocació de servei que uns i altres demostreu en l’actual situació de crisi serà el que ens permetrà sortir-ne de manera airosa. No tinc cap dubte que, entre tots i totes, ho aconseguirem. Mentrestant, cuideu-vos i recordeu que, per salut i solidaritat, #ensquedemacasa.

tracking