Diari Més

Tribuna

Tots els esforços necessaris per salvar vides

Federació del PSC del Camp de Tarragona

Creado:

Actualizado:

En primer lloc, i com sempre fem els socialistes, volem subratllar l’enorme esforç i compromís de tots aquells que esteu lluitant en primera línia contra el virus, començant pels herois del nostre sistema de salut pública. Sou immensos. Qualsevol elogi se us queda curt. Gràcies, gràcies de tot cor.

Algunes informacions falses d’aquestes que circulen per les xarxes i grups de whatsupp assenyalen un cert desassossec de la ciutadania després de dues setmanes de confinament per combatre l’extensió del virus. Ja és trist que mentre la immensa majoria demostren una impressionant manifestació de civisme quedant-se a casa altres, pocs però sorollosos, juguin a la desinformació dient, per exemple, que s’acabarà el subministrament d’aliments o que el Govern està retenint material sanitari (tots fals, òbviament).

Desassossec? Que parlin amb metges, metgesses, infermers i infermeres, i amb el conjunt del personal sanitari. Que parlin amb els treballadors dels serveis d’emergències. Que parlin amb els policies que s’estan deixant la pell per aconseguir que el confinament sigui realment efectiu. Que parlin amb els professionals dels sectors de l’alimentació, farmàcies, neteja, etc. que estan garantint el manteniment dels serveis bàsics malgrat la situació que vivim, aquesta sí, realment històrica i excepcional. Que parlin amb els pares i mares i donen escalf als seus fills, amb els joves que tenen cura i van a fer la compra dels seus veïns més grans o dependents. Sí, que parlin amb tots aquests herois i heroïnes i que després s’atreveixin a tenir el cinisme de tornar a parlar de «desassossec»...

Aquí no hi ha cap desassossec, hi ha preocupació –òbviament- però també hi ha la determinació invencible de 47 milions de persones de derrotar al virus més aviat que tard. Hi ha la convicció cívica de què tan sols ho podrem aconseguir si seguim ferms i units en aquesta tessitura en què ens ha situat la pandèmia. Primer objectiu, derrotar al virus. A continuació, dedicar-nos de ple a la reconstrucció social i econòmica que vindrà després. Aquest és el repte que, conjuntament i amb determinació, superarem tots i totes junts, sense deixar ningú enrere.

El Govern de Pedro Sánchez, tingueu la seguretat, està actuant implementant totes les recomanacions dels experts científics i sanitaris i de l’Organització Mundial de la Salut, adaptant-les a l’evolució de la crisi i prenent les mesures més proporcionades possibles per no danyar l’estructura del teixit econòmic (i els llocs de treball) del país. Fruït d’aquests principis el president Sánchez ha anunciat que els treballadors dels serveis no essencials hauran de quedar-se a casa durant els propers 15 dies per poder derrotar al virus.

És un esforç per a milions de persones, en som conscients. Però és un esforç que salvarà vides, així de clar. Un esforç necessari. I el president Pedro Sánchez ha afirmat durant tota la crisi que es duran a terme tots els esforços que s’hagin d’esmerçar per protegir la vida i la salut dels ciutadans.

Abans parlava de l’increïble heroisme de la gran majoria de la gent, ja siguin els magnífics professionals dels serveis sanitaris com les famílies que es queden a casa complint amb el confiament. És aquest valor, aquest coratge, el que ens inspira a tots en aquests moments de dificultats. Aquest és l’exemple que encoratja al Govern a implementar les mesures que s’estan duent a terme per fer-nos sortir d’aquesta dura prova que estem passant i aconseguir que tot aquest esforç col·lectiu ens dugui a la victòria.

Tant de bo Europa sàpiga estar a l’altura dels innombrables exemples quotidians de valentia i coratge que estem presenciant aquest dies...

Mentre, seguim treballant dur –cadascú en el seu àmbit de responsabilitat– per fer que la vida triomfi sobre la pandèmia. No feu cas de les informacions falses i seguiu fomentant les actituds cíviques i el respecte absolut a les normes sanitàries i de confinament. Junts guanyarem.

tracking