Diari Més

Tribuna

Junts guanyarem

Diputada del PSC a la Diputació de Tarragona

Creado:

Actualizado:

Persistir en el confinament. No hi ha opció més eficaç per lluitar contra la propagació del virus que aconseguir l’aïllament social. Hem de persistir fins aconseguir doblegar la corba de creixement del nombre d’infectats. Aquest és l’objectiu numero 1 que hem d’aconseguir entre tots i totes, sumant junts i en positiu seguint l’exemple formidable tant del conjunt de la ciutadania, quedant-se a casa, com dels treballadors del nostre sistema de salut pública que són els autèntics herois del moment.

Sabem que no és fàcil, sabem dels sacrificis i dels esforços que esteu fent molts de vosaltres. Gràcies pel vostre compromís en aquesta lluita per salvar vides. El Govern, tingueu l’absoluta seguretat, està fent tot el que està al seu abast per protegir la ciutadania i nodrir amb més recursos als professionals sanitaris i als servidors públics que cobreixen els serveis bàsics. Tal com acaba d’anunciar el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i després que el president Pedro Sánchez parlés amb el president xinès, s’ha tancat una compra de material sanitari de 432 milions d’euros amb Xina. Concretament, s’han comprat 550 milions de mascaretes, 5’5 milions de test ràpids per detectar infeccions, 950 equips de respiració assistida, i 11 milions de guants que aniran arribant esglaonadament. El primer lliurament important d’aquest subministrament arribarà aquest cap de setmana. A banda, s’està fent tot el possible per multiplicar la fabricació nacional de tots aquests materials actualment imprescindibles.

Aquesta és la realitat. Obvieu, per tant, totes les informacions falses, les mentides, les insídies i les apologies de la catàstrofe que abunden per xats i xarxes socials. En aquests moments no ajuden en res. Al contrari, resten. I ara és temps de sumar per sortir d’aquesta emergència quan més aviat millor. Això no va de criticar un Govern o un Ajuntament, va de salvar vides humanes. Tot el que s’està decidint i implementant, tingueu la seguretat, es fa d’acord amb les recomanacions dels experts científics i sanitaris internacionals, de l’Organització Mundial de la Salut i del centre de coordinació i alertes d’emergències sanitàries. S’han pres les mesures necessàries per mitigar, en la mesura d’allò humanament possible, la propagació del virus i així se seguirà fent. Ara bé, cap persona ni cap Govern té poders sobrenaturals a l’hora de lluitar contra una pandèmia com aquesta. No hi ha solucions màgiques. Hi ha l’exemple col·lectiu de 47 milions de persones lluitant contra la propagació del virus fent una cosa tan bàsica, però ara tant important, com quedar-se a casa. Seguim.

En aquests moments no ens hem de fixar en els que alimenten «bulos» o informacions falses sinó en els valents professionals de la sanitat pública que demostren un compromís realment excepcional, no per aconseguir elogis sinó per salvar vides. Inspirem-nos, cadascú des de la seva responsabilitat, en el seu exemple. Mantinguem el confinament, amb tenacitat. Seguim les instruccions de les autoritats sanitàries. Perseverem en aquest esforç col·lectiu i guanyarem.

No reproduïm els discursos d’aquells que no proposen cap solució sinó que tan sols es dediquen a sacsejar el ressentiment i la culpa als altres. Aquesta no és la societat que tots coneixem. El que coneixem és el país ple de valor, abnegació i generositat que veiem aquests dies a tantes i tantes cases. Des de l’empatia i no des de l’odi.

Evidentment hi ha una gran preocupació tant per la propagació del virus com per les conseqüències econòmiques que vindran a continuació. Tot això és real. Però hem d’afrontar aquest desafiament realment excepcional des de l’autoexigència individual i col·lectiva. Venen els dies més durs. El Govern seguirà implementant tot allò que calgui per guanyar la batalla. Molta força a tots i a totes i moltes gràcies sinceres pel vostre compromís diari, aquest sí, digne de tots els elogis. Junts guanyarem.

tracking