Diari Més

Un futur social i sostenible per la Ciutat de Repòs de Tarragona

Creado:

Actualizado:

Després de més d’una dècada en desús i tancada, la Ciutat de repòs i de vacances de Tarragona es reconvertirà en un complex de turisme social, jove i familiar de la Xarxa d’albergs de Catalunya. És una enorme satisfacció haver comptat amb el compromís del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat per recuperar aquest espai abandonat, de més de 7 hectàrees i a 300 metres de la platja Llarga.

Tarragona recupera un valuós equipament amb capacitat per més de 500 persones. I ho fa tal com aquest govern vam dir que faríem, per ús social, col•lectiu i obert a la ciutadania. Amb un projecte nou, modern, sostenible energèticament, inclusiu socialment i, sobretot, obert a la comunitat. Queden descartats els usos privatius, dels que moltes vegades s’havia parlat i que tant preocupaven als ciutadans, d’un espai d’un gran valor per Tarragona. Farem un alberg perquè tenim un objectiu clar compartit.

Un equipament públic, una part del qual se cedeix a l’Ajuntament. Què hi farem a la nostra part? Un centre cívic, donant satisfacció a una de les demandes més generalitzades dels veïns de Llevant, una zona de Tarragona amb un dèficit notable d’equipaments públics. Però més enllà dels aproximadament 900 metres quadrats que configuraran el centre cívic, la vocació del conjunt del projecte és actuar amb la comunitat, amb els veïns. Per això a l’edifici central disposarem d’un gran menjador i altres sales on fer reunions, convencions, assemblees, presentacions i tot el que les mateixes dinàmiques socials de dins i de fora de l’alberg generin.

És obvi que la ubicació d’aquest alberg és magnífica, que és una oportunitat perquè Tarragona millori de manera exponencial la seva oferta de turisme juvenil i familiar i que ens pot apropar a altres formes de turisme, respectuós amb la natura i la ciutat i amb interès cultural. Sense oblidar la complementarietat amb altres activitats, com el turisme esportiu, sobretot el dedicat a les activitats aquàtiques. La seva situació a tocar de l’Anella Verda també ens servirà per revalorar aquest gran pulmó de la ciutat. A més, està perfectament connectat amb el centre de la ciutat mercès a les línies de l’empresa municipal d’autobusos.

En aquest sentit, el nou alberg serà un punt molt important per desenvolupar la nostra part de la xarxa Euro-velo de cicloturisme. Aquesta xarxa europea de carrils bici es compon de 5 grans línies que travessen el continent. La que té més acceptació és la que va de Grècia a Cadis, que està pràcticament construïda des de Grècia a la Costa Brava. Cada municipi ha de fer el seu tram i per aquest govern fer la nostra part és una prioritat i forma part de les compensacions que negociem amb l’estat pel traspàs de les carreteres nacionals.Estem davant doncs d’un compromís sòlid i d’un projecte viable i sostenible. Un complex de turisme social i alberg que ens ajuda a ser una ciutat més amable i amb més capacitat d’atracció. Una ciutat que vol obrir les portes a totes les persones, amb la idea que totes les persones tenen dret a fer turisme i Tarragona vol acollir-les a totes.

tracking